Αθήνα

9 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Καραϊβάζ: Tα δύο σενάρια της ΕΛ.ΑΣ. για το συμβόλαιο θανάτου- Τι περιγράφουν αυτόπτες μάρτυρες

STIGMA

Κάτω τα χέρια από τον «Δρομέα»

Η υπουργός  Πολιτισμού της χώρας κα Μυρσίνη Ζορμπά θα έπρεπε να είχε υποβάλει την παραίτησή της για δυο λόγους...

Γιατί, όταν αντιλήφθηκε την θύελλα αντιδράσεων στην πρότασή της, διέψευσε τη συνάντησή της με τον  διεθνούς φήμης Έλληνα γλύπτη Κώστα Βαρώτσο και τη συζήτηση που είχε μαζί του.

Κι όμως η συνάντηση έγινε, όπως και η πρόταση της υπουργού για ανταλλαγή του «Δρομέα» με ένα άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου από τα πολλά που κατασκεύασαν στη γειτονική χώρα τα τελευταία χρόνια για προπαγανδιστικούς λόγους .

Άλλωστε κανείς δεν πίστεψε τη διάψευση της κας Ζορμπά, καθώς το τεκμήριο της αλήθειας δεν είναι με το μέρος των υπουργών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ κι αυτό το  γνωρίζουν και οι πέτρες στην Ελλάδα, αλλά και εκτός.

[inline_article order=”1″]

Ο δημιουργός σε συνέντευξή του αποκάλυψε λεπτομέρειες από την συνάντηση ακόμα και πως η κα Ζορμπά θέλησε να τον καλοπιάσει λέγοντας πως τα Σκόπια είναι πολύ ωραία πόλη και αν πάει εκεί θα του αρέσει.

Το βασικό ερώτημα είναι αν πρόκειται για σκέψη της υπουργού Πολιτισμού της Ελλάδας να ανταλλάξει έργο τέχνης με ένα αντίγραφο ή σχέδιο του Μεγάρου Μαξίμου, το οποίο σιωπά…

Δεν φτάνει που η κυβέρνηση υπέγραψε, σύμφωνα με τη συντριπτική πλειοψηφία των κάτοικων αυτής της χώρας και των πολιτικών κομμάτων, μια κακή συμφωνία με τα Σκόπια και παραχώρησε «μακεδονική» εθνότητα και «μακεδονική» γλώσσα, τώρα θέλει να τους δώσει και έργα τέχνης που κοσμούν εδώ και χρόνια την Αθήνα; Ποια είναι η λογική αυτής της ανταλλαγής;

Μήπως όλα αυτά γίνονται εν όψει της επίσκεψης Τσίπρα στα Σκόπια. Μήπως η κυβέρνηση σκέφτηκε να «θυσιάσει» ένα από τα πιο εμβληματικά έργα τέχνης, που ανήκει στο Δήμο της Αθήνας, στους Αθηναίους για επικοινωνιακούς λόγους; Ας τολμήσουν.

Ένα δροσερό… παγούρι με νερό θαύμα!
Να τον διώξει ΤΩΡΑ και να του δώσει και σοκολατάκια!
Η ΕΣΗΕΑ εγκαλεί το Facebook ως μέσο ενημέρωσης ή ως μέσο κοινωνικής δικτύωσης;
Παναγιώτης Γιαννάκης: Ο μοναχός του μπάσκετ που έγινε ιεροκήρυκας!
Ελλάδα: Δεν προλάβαμε να ξετυλίξουμε το δώρο!
Η βαριά υπογραφή της Σοφίας Σακοράφα!