Αθήνα

12 oC

αίθριος καιρός

Κράτος… ανέτοιμο για όλα! Με τον ήλιο καιγόμαστε, με τη βροχή πνιγόμαστε και με το χιόνι αποκλειόμαστε

Με τον ήλιο καιγόμαστε, με τη βροχή πνιγόμαστε και με το χιόνι αποκλειόμαστε, κι ο Μένιος Σακελλαρόπουλος θυμάται ότι τα ίδια λέγαμε και πριν 30 χρόνια!

Με τον ήλιο καιγόμαστε, με τη βροχή πνιγόμαστε και με το χιόνι αποκλειόμαστε, κι ο Μένιος Σακελλαρόπουλος θυμάται ότι τα ίδια λέγαμε και πριν 30 χρόνια!

ΓΡΑΦΕΙ Ο Μένιος Σακελλαρόπουλος

Χιόνια στο καμπαναριό που… Χριστούγεννα σημαίνει; Όχι πάντα!

Γιατί η ευλογία του χιονιού των Χριστουγέννων, μπορεί να είναι και κατάρα για δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους, οι οποίοι -ΣΕ ΕΝΑ ΠΑΝΤΟΤΙΝΑ ΑΝΕΤΟΙΜΟ ΚΡΑΤΟΣ- είναι καταδικασμένοι σε τρομερή ταλαιπωρία που ανατρέπει βάναυσα την καθημερινότητά τους!

Για μια ακόμα φορά το κράτος συνελήφθη κοιμώμενο, με αποτέλεσμα να παραλύσει το σύμπαν με μια χιονόπτωση την οποία ΟΛΟΙ περίμεναν! Οι μετεωρολόγοι μιλούσαν από την περασμένη εβδομάδα για την επέλαση του χιονιά!

Πώς γίνεται λοιπόν -στη Θεσσαλονίκη για παράδειγμα, και όχι μόνο- να κλείνουν οι δρόμοι, να σταματούν οι συγκοινωνίες, να μη μπορεί να λειτουργήσει το παραμικρό;

ΣΧΕΤΙΚΑ

Προσοχή, μιλάμε για πόλεις έτσι; Όχι για την Πίνδο ή τα άγρια βουνά αλλά για αστικούς ιστούς, στους οποίους ο κόσμος έμεινε… αιχμάλωτος, ανήμπορος να πάει στη δουλειά του!

Γελάνε μαζί μας τα πολιτισμένα κράτη, εκεί που μπορεί πόλεις ολόκληρες να είναι θαμμένες από το χιόνι αλλά ΤΙΠΟΤΑ δεν σταματάει να λειτουργεί ούτε κλείνουν τα σχολεία!

Με το πρώτο χιόνι λοιπόν, εδώ σταματάει η κανονικότητα και παραλύουν τα πάντα. Κι αυτό είναι για γέλια και για κλάματα, κάτι που δείχνει όχι απλά την ανετοιμότητά μας αλλά και την πλήρη αδιαφορία των υπεύθυνων-ανεύθυνων!

Κόβονται το ρεύμα και το νερό, οι δρόμοι γίνονται καρμανιόλες, αποκλείονται χωριά ολόκληρα!

Και το πιο τραγικό; Τίποτα δεν άλλαξε τα τελευταία τριάντα χρόνια, με μια επανάληψη που δείχνει την ανικανότητά σε όλο της το μεγαλείο!

Γιατί αυτά που συνέβαιναν το 1988 εξακολουθούν να συμβαίνουν και το 2019, με την τεχνολογία και την τεχνογνωσία βέβαια να είναι παγωμένες όσο και το χιόνι!

Από το αρχείο του εξαιρετικού ρεπόρτερ Κώστα Χαρδαβέλλα βρήκα ένα πρωτοσέλιδο των ΝΕΩΝ της 17ης Δεκεμβρίου 1988, το οποίο στην ουσία περιγράφει τη σημερινή κατάσταση.

Όμηροι στα χιόνια Σαρτζετάκης-Σοάρες και 200 μαθητές!

Παρέλυσε η ζωή σ’ ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα και στη Θεσσαλία.

Τι άλλαξε από τότε; Τίποτα! Ακόμα χειρότερα έγιναν τα πράγματα, με αποκλεισμένους εν έτει 2019!

Χωρίς ρεύμα και νερό έτσι; Χωρίς συγκοινωνία!

Το ξαναλέμε προς αποφυγή παρεξηγήσεων. Δεν μιλάμε για τις περιπτώσεις ακραίων καταστάσεων αλλά για αρκετούς αστικούς ιστούς που παραδόθηκαν στην ανοργανωσιά των υπευθύνων. Κάποιοι δεν φρόντισαν να ρίξουν ούτε αλάτι!

Αλλά ο Έλληνας τα ξεχνάει όλα και ξαναψηφίζει αυτούς που δεν φρόντισαν για το χωριό του (απλό παράδειγμα).

Και τι τραγωδία! Με τον ήλιο καιγόμαστε, με τη βροχή πνιγόμαστε, με το χιόνι αποκλειόμαστε, σε όλες τις περιπτώσεις είμαστε ανέτοιμοι. Κι ύστερα αναρωτιόμαστε γιατί μετράμε νεκρούς ό,τι καιρό και να έχει!

Ντροπή μας…

Send this to a friend