• Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου
  • 09:05

Αθήνα

18 oC

ελαφρές νεφώσεις

Κρυμμένα μυστικά και ντοκουμέντα

Δεν ξέρω αν η σχέση Τσίπρα-Καμμένου έφτασε πράγματι στο τέλος της. Μπορεί και ναι, αν και δεν είμαι από αυτούς που το πιστεύουν.

Δεν ξέρω αν η σχέση Τσίπρα-Καμμένου έφτασε πράγματι στο τέλος της. Μπορεί και ναι, αν και δεν είμαι από αυτούς που το πιστεύουν.

ΓΡΑΦΕΙ Ο Αιμίλιος Περδικάρης

Ένα είναι, όμως, βέβαιο: Μετά από τη χθεσινοβραδινή τηλεοπτική συνέντευξη του πρωθυπουργού, εκείνος είναι που έχει το πάνω το χέρι. Που στρίβει το μαχαίρι στην πληγή...

Τι είπε, με απλά λόγια, ο Τσίπρας; «Ή τα βρίσκουμε ή σε εξαφανίζω». Από τον πολιτικό χάρτη, βεβαίως. Διότι φέρεται ήδη να ελέγχει τρεις ή τέσσερις βουλευτές των ΑΝΕΛ, συνεπώς ο Καμμένος σ' αυτή την περίπτωση δεν μένει απλώς χωρίς κόμμα, αλλά ούτε με... απόκομμα.

Μπορεί ο Καμμένος να κάνει κάτι εντυπωσιακό και να γυρίσει το παιχνίδι; Δύσκολα. Ο Τσίπρας αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά ότι είναι πολύ δυνατός παίκτης και αυτό δείχνει να μην το είχε υπολογίσει ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ. Φαίνεται, όμως, ότι πατάει πάνω σε ένα και μόνο δεδομένο: ότι η σχέση τους είναι «κράτα με να σε κρατώ».

Ή, όπως λέει ο στίχος του Τριπολίτη στο εμβληματικό τραγούδι του Μούτση και της Μπέλλου: «Δεν λες κουβέντα / κρατάς κρυμμένα μυστικά και ντοκουμέντα»...

Send this to a friend