Αθήνα

20 oC

σποραδικές νεφώσεις

«Ξεγύμνωσαν» τον Αλέξη και το μέρισμα!

Όσα ξέρει ο νοικοκύρης δεν τα ξέρει ο κόσμος όλος. Και επειδή νοικοκύρη σ’ αυτή τη χώρα βάλαμε εδώ και πολλά χρόνια την τρόικα, τώρα μαθαίνουμε από αυτή όσα μας κρύβει η κυβέρνηση.

Γράφει ο Ανδρέας Κωνσταντάτος

Ευρωπαίος αξιωματούχος «κάρφωσε» τον Αλέξη Τσίπρα ότι είπε πάλι ψέματα στους Έλληνες.

Σιγά το πράγμα, θα πείτε, πρώτη φορά είναι;

Τούτη τη φορά όμως τα ψέματα του Αλέξη παίρνουν άλλη διάσταση, γιατί αφορούν στην πολιτική εκμετάλλευση των φτωχών συνανθρώπων μας.

Η ευρωπαϊκή πηγή ανέφερε λοιπόν, στους δημοσιογράφους, πως ύστερα από τον έλεγχο που έκαναν στην Αθήνα διαπίστωσαν ότι τα χρήματα του μερίσματος των 720 εκατ. ευρώ, που μοιράζονται αυτές τις μέρες, προήλθαν από τα κοινωνικά προγράμματα: «Δεν τα βλέπουμε σαν καινούργια λεφτά, αλλά ως μέρος της υποχρηματοδότησης κοινωνικών δαπανών το 2017, όπου μεταξύ άλλων προβλεπόταν ότι θα χρηματοδοτηθούν μέσω ΚΕΑ 700.000 δικαιούχοι αλλά χρηματοδοτήθηκαν 500.000».

Δηλαδή, οι δανειστές υποστηρίζουν πως η κυβέρνηση έπρεπε το δώσει το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης σε 700 000 που το είχαν ανάγκη. Αντ’ αυτού το χορήγησε μόνο σε 500.000 προκειμένου να μείνουν κονδύλια  στην άκρη και να χρηματοδοτήσει το ετήσιο χριστουγεννιάτικο σόου της με το κοινωνικό μέρισμα.

Για να συμβεί όμως αυτό και να δείξει την κοινωνική της ευαισθησία η αριστερή κυβέρνηση Τσίπρα στέρησε το επίδομα από 200.000 φτωχούς ανθρώπους για έναν ολόκληρο χρόνο.

Αν αυτή η καταγγελία, που έγινε από Ευρωπαίο αξιωματούχο είναι ακριβής, τότε θα πρέπει να παραιτηθεί πάραυτα ο υπουργός Οικονομικών, ο οποίος βεβαίωνε στη Βουλή όπως και ο πρωθυπουργός ότι τα χρήματα προήλθαν από την ανάπτυξη της οικονομίας και από τη φορολογία της μεσαίας τάξης.

Η αποκάλυψη του ευρωπαίου αξιωματούχου μας δείχνει μια ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν την σταματά τίποτα, προκειμένου να αποφύγει την κατακραυγή του κόσμου και να παραμείνει όσο μπορεί περισσότερο στην εξουσία.

Μια ηγεσία που μπορεί ακόμη να εξαπατήσει και τους πιο φτωχούς και αδύναμους συμπατριώτες μας για την καρέκλα.

Send this to a friend