Αθήνα

21 oC

αραιές νεφώσεις

Λύση για το Σκοπιανό; Τόσο κοντά όσο και μακριά...

Εάν δεν προκύψει κάτι θεαματικό από τη σημερινή συνάντηση Τσίπρα-Ζάεφ στο Νταβός, το Σκοπιανό θα επιστρέψει εκεί ακριβώς απ' όπου άρχισε: Στο απόλυτο μηδέν.

Γράφει ο Αιμίλιος Περδικάρης

Όσο περνάει ο καιρός, οι πιθανότητες για ένα ναυάγιο δείχνουν να αυξάνονται, δίχως βέβαια να αποκλείονται εκπλήξεις. Και αυτό διότι η δεδομένη διάθεση των δύο κυβερνήσεων, Αθήνας και Σκοπίων, να προχωρήσουν στην επίλυση του ζητήματος με τρόπο αμοιβαία επωφελή, «φρενάρει» λόγω της κατάστασης στο εσωτερικό τους.

Από τη μία πλευρά υπάρχει η αντίδραση Καμμένου, η οποία βγάζει το τελευταίο διάστημα εκνευρισμό σε κυβερνητικά στελέχη και τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στο Μαξίμου τον θεωρούσαν δεδομένο. Κι από την άλλη υπάρχουν οι - πιο σοβαρές - αντιρρήσεις των Αλβανοφώνων στο εσωτερικό της κυβέρνησης Ζάεφ στην πΓΔΜ.

Ένα ναυάγιο που ξεκινά από την κυβέρνηση των Σκοπίων και καταλήγει σε αυτήν ασφαλώς και συμφέρει πολλαπλά την κυβέρνηση. Για να ξεπεράσει τα εσωτερικά της προβλήματα με τους ΑΝΕΛλ αλλά και να δώσει την ευκαιρία στον Τσίπρα να πει ότι ο ίδιος είχε τη διάθεση για λύση, αλλά «σκόνταψε» στους εθνικιστές εκατέρωθεν - «χτυπώντας» έτσι και τη ΝΔ, η οποία τώρα δείχνει να πηγαίνει «καβάλα στο κύμα» του συλλαλητηρίου.

Ίσως λοιπόν η εξέλιξη στο Σκοπιανό να είναι διαφορετική από αυτό που περιμέναμε. Αλλά ας δούμε πρώτα τι νέα θα έλθουν το απόγευμα από την Ελβετία...

Send this to a friend