Αθήνα

18 oC

αίθριος καιρός

Ο «λογαριασμός» του Ρουβίκωνα στον Αλέξη

Ως επιτομή της κοροϊδίας μπορεί να χαρακτηριστεί η δήλωση της κας Παπακώστα, υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, ότι θα στείλει το λογαριασμό για τις ζημιές έξω από την πρεσβεία του Ιράν, στον Ρουβίκωνα.

Γράφει ο Ανδρέας Κωνσταντάτος

Η Αστυνομία, της οποίας προΐσταται πολιτικά δεν στέλνει λογαριασμούς, αλλά προχωρά σε συλλήψεις, εάν διαπιστώσει διάπραξη αδικημάτων. Η αστυνομία γνωρίζει τα πρόσωπα, γνωρίζει τις διευθύνσεις τους, γνωρίζει και τα παραπτώματα, στα οποία έχουν υποπέσει, γνωρίζει και το κόστος των ζημιών. Καμιά σύλληψη δεν υπήρξε τόσο καιρό, ούτε και επί κας Παπακώστα -η οποία βεβαίως λίγες βδομάδες βρίσκεται σ’ αυτή τη θέση.

Ας μην κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας.

Ο Ρουβίκωνας έχει κάνει επανειλημμένως «ρόμπα» την Αστυνομία γιατί τα χέρια της είναι δεμένα από την ίδια την κυβέρνηση, η οποία- υπόγεια- αλλά μερικές φορές και φανερά, στέλνει μηνύματα στην ΕΛΑΣ για χαλαρή αντιμετώπιση του φαινομένου Ρουβίκωνα. Η ομάδα αυτή είναι γνωστή, πρόκειται για πρώην φίλους «Συριζαίων» στους δρόμους, με ισχυρούς δεσμούς. Κάποιοι μπορεί να σκέπτονται ότι μπορεί να τους φανούν χρήσιμοι και στο μέλλον, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ θα βρεθεί στην αντιπολίτευση.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Ίσως γι’ αυτό και η... λεπτότητα, με την οποία τους αντιμετωπίζουν.

Είναι γνωστή η ιστορία του πρόεδρου της Βουλής που διέταξε την ΕΛΑΣ να αφήσει ελεύθερα τα συλληφθέντα μέλη του Ρουβίκωνα και έδωσε εντολή να μεταφερθούν πίσω με τις κλούβες της αστυνομίας.

Είναι γνωστή η τακτική του πρώην υπουργού Νίκου Τοσκα που... χάιδευε τον Ρουβίκωνα, λέγοντας χαριτωμενιές, τάχα πως πρόκειται για ένα... ιδεολογικό μωρό που μπουσουλάει και πετάει χαρτάκια.

Τώρα, όμως, που το κόστος από την ανοχή της κυβέρνησης σε αριστερίστικες και αναρχικές ομάδες μετριέται στις δημοσκοπήσεις, τώρα που ο κ. Τσίπρας πρέπει να υπηρετήσει την πολιτική της διεύρυνσης του και στο κέντρο, τοποθέτησε την κα Παπακώστα για να «κλείσει το μάτι» σ’ αυτή την ευρεία δεξαμενή ανησυχούντων, για την ασφάλεια τους, ψηφοφόρων.

Γι’ αυτό και η κα Παπακώστα υπεραμύνθηκε δημόσια τη ρίψη των χημικών και των σκληρών μέτρων στη Θεσσαλονίκη, γι’ αυτό και μιλά τώρα για ανασχεδιασμούς, για προστασία στόχων από το Ρουβίκωνα και για λογαριασμούς, γι’ αυτό κρύβεται και η κα Γεροβασίλη.

Η κυβέρνηση δεν αλλάζει την πολιτική της στόχευση απέναντι σ’ αυτές τις ομάδες, μόνο την τακτική της και «πιόνι» σ’ αυτή τη νέα παρτίδα, ηθελημένα ή άθελα της είναι η κα Παπακώστα.

Άλλωστε, αν η αστυνομία ήθελε να τους συλλάβει , θα τους είχε συλλάβει ακόμα και επ αυτοφώρω,  αν ο πρωθυπουργός ήθελε να στείλει το λογαριασμό σ όλους αυτούς, θα το έκανε, δεν θα περίμενε την κα Παπακώστα.

Send this to a friend