Αθήνα

11 oC

αραιές νεφώσεις

Μαυρογιαλούρος, Μαντάς, Τασία!

Ο Μένιος Σακελλαρόπουλος βλέπει παλιό και νέο σινεμά, με την Τασία Χριστοδουλοπούλου να είναι η νέα ηρωίδα που απλώς ομολόγησε δημόσια ένα μυστικό που όλοι ξέρουν…

Ο Μένιος Σακελλαρόπουλος βλέπει παλιό και νέο σινεμά, με την Τασία Χριστοδουλοπούλου να είναι η νέα ηρωίδα που απλώς ομολόγησε δημόσια ένα μυστικό που όλοι ξέρουν…

ΓΡΑΦΕΙ Ο Μένιος Σακελλαρόπουλος

Ο πολιτικός κυνισμός, αμοραλισμός κατά την Ηθική Φιλοσοφία, ουδέποτε εξέλειψε από το πολιτικό μας σύστημα, τη Βουλή, τα κόμματα, τους κατέχοντες την εξουσία.

Γιατί το «βόλεμα», όπως τόσο χαρακτηριστικά αποκαλεί ο λαός, τρύπωνε με τρομερή επιμονή και εξουσίαζε την ίδια την εξουσία.

Όσοι λοιπόν είχαν το βάζο με το μέλι –προηγούμενοι, νυν, επόμενοι και μεθεπόμενοι- φρόντιζαν να τακτοποιούν την οικογένεια στις καλύτερες θέσεις. Τι εξουσία είναι;

Κι αν ψάξει κανείς προσεκτικά και σε βάθος τους υπαλλήλους της Βουλής (και όχι μόνο) θα διαπιστώσει αυτόν τον αμοραλισμό που περιγράφουμε.

Ο αμοραλιστής λοιπόν, αυτός που απορρίπτει και δεν αναγνωρίζει τις ηθικές αξίες και δεν αισθάνεται τύψεις γι’ αυτό, θα κάνει τη δουλίτσα. Θα διορίσει.

Αυτό ήταν κοινό μυστικό σε όλους. Απλώς η Τασία Χριστοδουλοπούλου το ομολόγησε δημόσια. Ειλικρίνεια; Αφέλεια; Χαζομάρα; Στραβή; Ηρωική έξοδος; Ο καθένας ας διαλέξει ό,τι θέλει.

Μετά την αδιανόητη δήλωσή της για τον διορισμό της κόρης της στη Βουλή, σύμφωνα με την οποία «αξιοποιήθηκαν γνωριμίες και διασυνδέσεις, δεν έχω λόγο να το κρύψω», ξέσπασε σάλος.

Κι έγινε την ημέρα της πρεμιέρας των Πανελληνίων εξετάσεων, με τα παιδιά να καταλαβαίνουν πως ό,τι και να γράψουν χρειάζονται «γνωριμίες και διασυνδέσεις».

Στα 71 της χρόνια η κυρία Χριστοδουλοπούλου, εκτός των άλλων  Πρόεδρος της ειδικής μόνιμης επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, κινήθηκε διάφανα! Είπε αυτό που συμβαίνει!

Αλλά με μια τόση κυνική ομολογία –που μπορεί να της ξέφυγε- έβγαλε και πάλι στον αφρό ένα θέμα που πονάει τόσο πολύ! Που θα έπρεπε να κάνει πολλούς πολιτικούς να χαμηλώνουν το κεφάλι από ντροπή και ενοχές.

ΠΡΟΣΟΧΗ: σε όλους τους χώρους…

Ναι, ξέσπασε σάλος, σε προεκλογική περίοδο βρισκόμαστε.

Δεν θα μπορούσε να μείνει ούτε λεπτό, θα ήταν αδύνατο μετά από τέτοιο ορυμαγδό να κατέβει πάλι υποψήφια. Έτσι, πρωί-πρωί σήμερα αποφάσισε να πάει σπίτι της.

Και το είπε στον Γιώργο Παπαδάκη:

«Θέλω μόνο να ζητήσω συγγνώμη από τον ΣΥΡΙΖΑ, την Κυβέρνηση, τους φίλους και τους συντρόφους μου που τους στενοχώρησα. Δυστυχώς, δεν μπορώ να το διορθώσω με κάποιον τρόπο, παρά μόνο με το ελάχιστο που μπορώ, να μην είμαι υποψήφια στις εκλογές».

Κάποιοι την επαίνεσαν για το θάρρος της να παραδεχτεί το λάθος της και να αποχωρήσει. Μα μπορούσε να κάνει αλλιώς;

Οι αντιδράσεις ήταν τεράστιες και μία απ’ αυτές του γενικού γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών Κώστα Πουλάκη που έγραψε:

«Γιατί κάποιοι/κάποιες να γκρεμίζουν ότι με κόπο συλλογικά χτίζουμε;»

Συλλογικά, μια κουβέντα είναι. Ο πολιτικός κυνισμός ουδέποτε έλειψε. Πάντα εμφανιζόταν στην πρώτη γραμμή.

Όπως κάποιοι μίλησαν για θάρρος, κάποιοι άλλοι έκαναν λόγο για ηρωική έξοδο. Εκεί, στην Α΄ Αθηνών, βρίσκει κανείς τον

Νίκο Βούτση, τον Νίκο Φίλη, τον Δημήτρη Τζανακόπουλο, τον Χριστόφορο Βερναρδάκη, τη Ράνια Σβίγκου…

Δεν είναι η μόνη που έχει διορίσει, που έχει σπεύσει να αξιοποιήσει μέσα και γνωριμίες, που καθαρίζει για τα του οίκου της. Μοιάζει με θέσφατο. Από τον… Ανδρέα Μαυρογιαλούρο (Λάμπρος Κωνσταντάρας) και τον Νίκο Μαντά (Ανδρέας Μπάρκουλης) ως τις μέρες μας, τις πριν και τις τώρα.

Αλλά έτσι, μόνο μένος καλλιεργείται στον κόσμο, ο οποίος πάντως εξακολουθεί να στριμώχνεται στα γραφεία υπουργών και βουλευτών για να ζητήσει ρουσφέτι. Για τον ίδιο, το παιδί του και το σόι του.

Για να αξιοποιηθούν γνωριμίες και διασυνδέσεις!

Μια πικρή πραγματικότητα από συστάσεως ελληνικού κράτους!

Send this to a friend