• Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου
  • 22:21

Αθήνα

8 oC

ελαφρές νεφώσεις

Κάνει μήνυση ο Γιάννης; Πολύ περίεργο…

Ο Μένιος Σακελλαρόπουλος θεωρεί ότι το παιδί που πουλούσε γυαλιά και cd στους δρόμους, δεν μπορεί να ζητάει δυο εκατομμύρια από έναν φτωχοδιάβολο, έστω και απατεώνα. Υπάρχουν λύσεις και εκτός δικαστηρίων. Οι βασιλιάδες είναι φιλεύσπλαχνοι.

Ο Μένιος Σακελλαρόπουλος θεωρεί ότι το παιδί που πουλούσε γυαλιά και cd στους δρόμους, δεν μπορεί να ζητάει δυο εκατομμύρια από έναν φτωχοδιάβολο, έστω και απατεώνα. Υπάρχουν λύσεις και εκτός δικαστηρίων. Οι βασιλιάδες είναι φιλεύσπλαχνοι.

ΓΡΑΦΕΙ Ο Μένιος Σακελλαρόπουλος

Δεν πάει καιρός -μόλις δύο εβδομάδες- από τότε που ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έβαζε τα κλάματα πάνω στη σκηνή όπου βραβευόταν ως ο πολυτιμότερος παίχτης του NBA, κάτι που βέβαια κέρδισε με ιδρώτα και αίμα.

Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο -ιδρώτα και αίμα- κέρδιζε και το ψωμί του πριν λίγα χρόνια, πουλώντας γυαλιά, cd και άλλα αντικείμενα στους δρόμους της Αθήνας. Και βασανιζόταν για να τα καταφέρει, να γυρίσει στο σπίτι στα Σεπόλια με λίγο φαγητό, για να μην κοιμηθεί νηστικός, όπως είχε συμβεί αρκετές φορές.

Ξέρει λοιπόν και από πείνα και από ανέχεια, αντιλαμβάνεται την ανάγκη κάθε φτωχοδιάβολου που λιώνει στους δρόμους.

Έτσι, μου φάνηκε ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ παράξενη η είδηση που δημοσίευσε το πρακτορείο Reuters, σύμφωνα με την οποία ο Γιάννης προχώρησε σε νομικά μέτρα κατά του Τζίντερ Μπόγκαλ, κατοίκου  της Πενσιλβάνια, ο οποίος προσπαθούσε να πουλήσει προϊόντα ένδυσης με το όνομά του!

Κατά το Reuters, ο Γιάννης προχώρησε και σε αγωγή ύψους δύο εκατομμυρίων δολαρίων στον Μπόγκαλ, ο οποίος πουλούσε μπλούζες με το πρόσωπό του, κάνοντας και προσφορά 10% στους φίλους των Μπακς που αγόραζαν τα προϊόντα.

Οι δικηγόροι του Γιάννη υποστήριξαν ότι ο κατηγορούμενος, που έκανε τις πωλήσεις αυτές μέσω ίντερνετ, «μπέρδευε και εξαπατούσε καταναλωτές, κάνοντας τους να πιστεύουν ότι παίρνουν αυθεντικά προϊόντα που φέρουν το όνομα του Γιάννη Αντετοκούνμπο».

Υποστηρίζουν ακόμα ότι ο διάσημος πελάτης τους προσπάθησε να επικοινωνήσει δια αλληλογραφίας μαζί του, ζητώντας του να σταματήσει να πουλάει παράνομα τα προϊόντα από τις 3 Μαΐου, αλλά δεν πήρε καμία απάντηση.

Σίγουρα έδωσε εντολή για μηνύσεις και αγωγές ο Γιάννης; Σίγουρα αυτός ζήτησε δύο εκατομμύρια δολάρια;

Ναι, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ήταν μπροστά σε μια απάτη, ας την πούμε έτσι.

Αλλά ο Γιάννης, το παιδί που υπέφερε τόσο πολύ στη ζωή του, όφειλε να αντιμετωπίσει διαφορετικά το θέμα. Να το λύσει με άλλο τρόπο, ήπιο, δίχως τη μέγγενη των δικαστηρίων.

Εκτός αν δεν ήξερε τίποτα κι όλα αυτά που δημοσίευσε το Reuters ήταν αποφάσεις των δικηγόρων του.

«Μα πώς μπορείς  να αντιμετωπίσεις έναν απατεωνίσκο αν δεν τον κυνηγήσεις;», μπορεί να ισχυριστεί κάποιος.

Εντάξει. Αλλά όταν μιλάμε για τον Γιάννη -τον άνθρωπο με τη ζωή σαν μυθιστόρημα- όλα είναι αλλιώς κι έτσι πρέπει να είναι.

Έμαθε πολλά στους δρόμους, πόνεσε, υπέφερε. Και τώρα που είναι στην κορυφή του Ολύμπου, ας διατηρήσει το συμπονετικό και ανθρώπινο βλέμμα του μακριά από δικηγόρους.

Κι αν, όπως λέει το νομικό του επιτελείο «προσπάθησε να επικοινωνήσει δια αλληλογραφίας μαζί του, ζητώντας του να σταματήσει να πουλάει παράνομα τα προϊόντα», ας επέμενε κι άλλο. Εκείνος ή οι δικηγόροι.

Γιατί για τον Γιάννη μιλάμε, έναν άνθρωπο που βίωσε τόσα πολλά.

Αν δεν ξέρει την υπόθεση, ας επέμβει κάνοντας το σωστό, μακριά από τα δικαστήρια. Αν πάλι την ξέρει, ας αναθεωρήσει. Οι βασιλιάδες -και ο Γιάννης είναι βασιλιάς!- οφείλουν να έχουν φιλευσπλαχνία.

Και, για να το ξεκαθαρίσουμε: δεν λέει κανείς να κλείσει τα μάτια και να σφυρίξει αδιάφορα. Περιουσία του είναι. Αλλά σε ανθρώπινο επίπεδο μπορεί  να το χειριστεί διαφορετικά…

Send this to a friend