Αθήνα

16 oC

σποραδικές νεφώσεις

Κούλα μ’ ακούς; Πολύ κ@@παιδο ο Τάσος!

Ο Μένιος Σακελλαρόπουλος γράφει για τον Χατζηγιοβάνη που πήγε να χαθεί για τον Παναθηναϊκό εξαιτίας… κύκλων και τετραγώνων! Μια διδακτική ιστορία και η δύναμη της παραπληροφόρησης.

Ο Μένιος Σακελλαρόπουλος γράφει για τον Χατζηγιοβάνη που πήγε να χαθεί για τον Παναθηναϊκό εξαιτίας… κύκλων και τετραγώνων! Μια διδακτική ιστορία και η δύναμη της παραπληροφόρησης.

ΓΡΑΦΕΙ Ο Μένιος Σακελλαρόπουλος

Πόση ζημιά μπορεί να προκαλέσουν τελικά οι… κύκλοι και τα τετράγωνα, οι διαρροές, η έρπουσα φημολογία που μετατρέπεται σε κουτσομπολιό, επομένως και η έλλειψη σοβαρότητας;

Κάτι τέτοιο συνέβη με τον Τάσο Χατζηγιοβάνη, που μπλεγμένος άθελά του σε ένα τέτοιο ασύνορο παιχνίδι εντυπώσεων, κόντεψε να χαθεί από τον Παναθηναϊκό και το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ούτε λίγο ούτε πολύ πέρασε προς τα έξω η εικόνα ενός καβαλημένου καλαμιού που αποφάσισε μετά από μια καλή σεζόν να… εκβιάσει τον Παναθηναϊκό! Να έχει παράλογες απαιτήσεις, να ζητάει με τουπέ όσα ζητάει, να βγάζει αλαζονεία, να παριστάνει τον… Ιμπραήμοβιτς!

Γιατί ναι, αυτή η εικόνα πέρασε –και ξέρουν επ’ αυτού οι «κύκλοι»- με αποτέλεσμα να θεωρείται από πολλούς ανεπιθύμητος!

Παρασύρθηκαν πολλοί από τις διαδόσεις για τον 22αχρονο Μυτιληνιό, που εμφανιζόταν ούτε λίγο ούτε πολύ σαν ένα κωλόπαιδο! Τόσο απλά και ξεκάθαρα!

Ακόμα και ο πάντα ψύχραιμος Χριστόφ Βαζέχα έπεσε στην παγίδα, αφού ακούγονταν τέρατα για το παιδί.

«Εγώ αν ήμουν στη θέση του Γιώργου Δώνη θα έδινε το δελτίο στον Χατζηγιοβάνη ένα μήνα πριν. Αν δεν θέλει να παίζει στην ομάδα, εγώ τέτοιους παίκτες σαν προπονητής δεν ήθελα ποτέ στην ομάδα. Στα αποδυτήρια υπάρχει καλό κλίμα, αν ένας παίκτης μουρμουράρει γιατί δεν παίζει και λέει μόνος του ότι θέλει να φύγει, ε, να πάρει το δελτίο και να φύγει», είπε δημόσια στην τηλεόραση (Open)

Χτες μετά από καιρό, ο νεαρός παίχτης βρήκε θέση στην ενδεκάδα και καθάρισε για τον Παναθηναϊκό σε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Σπουδαία απόδοση υπέροχο γκολ, ε, δεν είναι και για τα… σκουπίδια!

ΣΧΕΤΙΚΑ

Ο Χατζηγιοβάνης, που μετά την απομάκρυνση του Νίκου Νταμπίζα –κι αυτό έχει τη σημασία του- ανανέωσε στον Παναθηναϊκό, μίλησε για πρώτη φορά, βάζοντας πολλά πράγματα στη θέση τους.

«Αυτό το διάστημα ήταν πολύ δύσκολο για μένα, νομίζω κάπου τρεις μήνες. Μόνο εγώ ξέρω τι πέρασα, αλλά πιστεύω ότι στάθηκα στα πόδια μου. Είμαι πολύ χαρούμενος που ανανέωσα για τρία χρόνια.  Έγιναν όντως ένα σίριαλ. Πολλά από αυτά που γραφόντουσαν ήταν ψέματα. Ποτέ δεν ζήτησα 200.000 ευρώ. Έλεγα ότι είναι κρίμα να γράφονται τέτοια πράγματα. Με στεναχώρησε αυτό.  Αλλά είμαι εδώ, είμαι δυνατός. Όλα αυτά τελείωσαν και πλέον συνεχίζουμε μαζί με τον Παναθηναϊκό».

Ο νεαρός δεν είχε τρόπους να αμυνθεί μπροστά στη φιλολογία, τους κύκλους και τα τετράγωνα. Σιώπησε και βρήκε το μπελά του. Έπρεπε να βάλει τον εκπρόσωπό του να πει δυο κουβέντες. Να ξεκαθαρίσει έτσι ότι δεν είναι εκβιαστής και καβαλημένο κωλόπαιδο κι ότι αυτά που λέγονται δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα, αυτήν που κάποιοι ήθελαν να περάσουν.

Το είπε και χτες:

«Είναι τιμή να αγωνίζομαι στον Παναθηναϊκό και σίγουρα αποτελεί και αυτό για μένα ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Είναι βαριά η φανέλα του και είμαι πολύ χαρούμενος».

Κύκλοι και τετράγωνα λοιπόν «ανακάλυψαν» και πλάσαραν τον κωλοπαιδισμό και τον πέρασαν προς τα έξω.

Ίσως –κι αυτό είναι μια άλλη παράμετρος- θα τον ήθελαν να παίζει τζάμπα ή και να πληρώνει για να παίζει.

Κι ευτυχώς ο παίχτης δεν χάθηκε για τον Παναθηναϊκό από χειρισμούς της τελευταίας στιγμής.

Η υπόθεση Χατζηγιοβάνη είναι ένα καλό μάθημα προς όλους και μια διδακτική ιστορία, ακόμα και στους νεαρούς παίχτες. Ότι δεν πρέπει να επιτρέπουν τον διασυρμό τους και γι’ αυτό έχουν τους εκπροσώπους τους.

Τελικά δεν είναι… πολύ κωλόπαιδο ο Τάσος, όπως θα έλεγε ο Στάθης Ψάλτης!

Send this to a friend