Αθήνα

15 oC

αραιές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Απόστολος Γκλέτσος: Είμαι έτοιμος να αποχαιρετήσω τον μάταιο τούτο κόσμο

STIGMA

Το VAR που διχάζει και ο πόλεμος που μαίνεται!

Πώς θα τελειώσει αυτό το πρωτάθλημα όταν όλοι σφάζονται από την ένατη αγωνιστική και είναι έτοιμοι να φτάσουν στα άκρα; Ας φέρουν ξένους και για το var αφού δεν μπορούμε μόνοι μας!

ΑΝ μια τηλεοπτική εκπομπή αποφάσιζε το βράδυ της Κυριακής να παίξει όλες τις ανακοινώσεις των ομάδων, τις ανταπαντήσεις, τους… κύκλους και τα τετράγωνα τους, θα χρειαζόταν… δυο εκπομπές χωρίς να δείξει ούτε πλάνο από τα παιχνίδια! Και δεν θα χωρούσαν ούτε οι δηλώσεις των… καθολικά διαμαρτυρόμενων, των από δω και των από κει!

Δεν θα χωρούσαν επίσης ούτε οι αποφάσεις –και οι μη αποφάσεις- του var, που προκαλεί πάθη, ίντριγκες, θεωρίες συνωμοσίας, εκρήξεις… πολέμου!

Γιατί ενώ είμαστε ακόμα στην ένατη αγωνιστική, υπάρχει ένας γενικός ξεσηκωμός, με τις ομάδες στα χαρακώματα! Σφοδρές αντιπαραθέσεις, καυτές δηλώσεις, επιθέσεις κατά μέτωπο και… όποιον πάρει ο χάρος!

Το ερώτημα είναι μεν ρητορικό, αλλά αρχίζει και απασχολεί όλο τον κόσμο.

«Πώς θα τελειώσει αυτό το πρωτάθλημα;»

Γιατί αν από την ένατη αγωνιστική όλοι είναι στα χαρακώματα, τότε τι θα γίνει όταν έρθουν οι κρίσιμες αγωνιστικές που θα κρίνουν τα πράγματα; Που θα αναδείξουν τον πρωταθλητή, τους υπόλοιπους Ευρωπαίους και αυτούς που υποβιβάζονται;

Θα τιναχτούν ματς στον αέρα, θα γίνει ο κακός χαμός, θα έρθουν άνθρωποι (και στρατοί) στα χέρια;

Και, προσοχή. Οι περισσότεροι φωνάζουν αποκλειστικά και ΜΟΝΟ για τη δημιουργία εντυπώσεων. Για να δημιουργήσουν κλίμα, για να πάρουν το επόμενο σφύριγμα!

Πάντα έτσι γινόταν βέβαια τα (πολλά) τελευταία χρόνια στο ταλαιπωρημένο ελληνικό ποδόσφαιρο. Όλοι για τις εντυπώσεις.

Αλλά αυτή τη φορά –και μακάρι, μετά χαράς να διαψευστώ- φαίνεται ότι κανείς δεν κάνει πίσω κι είναι αποφασισμένος να φτάσει στα άκρα.

Η επίθεση στον Σωκράτη Διούδη στη φυσούνα της Τούμπας μετά τη λήξη του αγώνα ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκού, είναι μόνο ένα κομμάτι της τεράστιας έξαρσης, της τρέλας που επικρατεί, της αποφασιστικότητας για… «επιβολή της τάξης», της επίδειξης δύναμης!

Κι εδώ –για να μην δημιουργούνται παρερμηνείες- το ίδιο κακή ήταν και η έκρηξη του Γιώργου Δώνη, που την ψυχρολουσία της στιγμής, όφειλε να είναι πιο εγκρατής. Ειδικά αυτός, που έχει δείξει μια διαφορετική κουλτούρα και μια άλλη νοοτροπία στο ποδόσφαιρο. Στην Αγγλία δεν θα το έκανε ποτέ. Αλλά ποτέ!

Ο εκρηκτικός Αλέξης Κούγιας μπορεί να εισέβαλε άλλες δέκα φορές, ο Δώνης ποτέ δεν θα έσπρωχνε βοηθό!

Κι είναι ανάγκη –περισσότερο από ποτέ- να υπάρξει ισονομία ώστε να μη χειροτερέψουν τα πράγματα. Μισή αφορμή χρειάζεται για να γίνει χαλασμός κι η κατάσταση να είναι ανεξέλεγκτη.

Και, επιτέλους, ας μπουν κάποιοι συγκεκριμένοι κανόνες στο θέμα του var. Ίδιες συνθήκες για όλους, μικρούς και μεγάλους. Δεν γίνεται έτσι για τον ένα, αλλιώς για τον άλλο! Το φέραμε για να βοηθήσει και τελικά διχάζει, προκαλεί, δημιουργεί τεράστια προβλήματα.

Κι αν οι δικοί μας δεν μπορούν, διστάζουν, φοβούνται, επηρεάζονται ή οτιδήποτε άλλο, ας φέρουν ξένους και για το var, αφού οι δικοί μας τα κάνουν θάλασσα!

Γιατί δυστυχώς είναι τόσο σοβαρή η καχυποψία σε ένα ασφυκτικό πλαίσιο, ώστε –και πάλι- θα πρέπει να ζητήσουμε… ξένη βοήθεια. Σε όλα!

Το τσούξιμο και ο πόνος από την απόφαση Σωκράτη
O Λιβάι Γκαρσία ομορφαίνει τα ποδοσφαιρικά Σαββατοκύριακα!
Ο θησαυρός Τζόλης και η… πολυτιμότερη Σαλαγκούδη!
Τι περιμένει η Ελλάδα από τον Μπάιντεν;
Μένιος Σακελλαρόπουλος: Ο… αντιτουριστικός «Φαραώ» που νίκησε τη μοίρα του!
Το προφίλ των αρνητών του εμβολιασμού