• Σάββατο, 19 Ιανουαρίου
  • 22:25

Αθήνα

5 oC

ελαφρές νεφώσεις

Μέρες διασκέδασης...

Τις τελευταίες μέρες διασκεδάζω αφάνταστα, βλέποντας και ακούγοντας βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να «σκοτώνονται» στα τηλεοπτικά παράθυρα για να υπερασπιστούν το ΝΑΤΟ, τους Αμερικανούς και τους Γερμανούς.

Γράφει ο Ανδρέας Κωνσταντάτος

Μόλις λίγα χρόνια πριν έκαναν αντιαμερικανικές... παρελάσεις προς την αμερικανική πρεσβεία, έβγαζαν πολεμικές ανακοινώσεις για τις καταστροφικές συνέπειες μιας φιλοατλαντικής πολιτικής, αποκαλούσαν τη Ρωσία του κ. Πούτιν «ασφαλές λιμάνι» και τώρα- ξαφνικά- βρίσκουν από το πουθενά επιχειρήματα για την υπεράσπιση της φιλονατοϊκής στάσης της κυβέρνησης  στα Βαλκάνια.

Δεν έχω πολλές ελπίδες ότι αυτή η νέα κωλοτούμπα γίνεται με κάποια δυσκολία στη... χώνεψή της. Γιατί η ευκολία, με την οποία οι Συριζαίοι «κατάπιαν» τα μνημόνια δείχνει πως οι αντιστάσεις τους έχουν πιάσει πάτο...

Υπερασπίζονται τη στρατηγική του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια, την ένταξη των Σκοπίων στην ατλαντική συμμαχία και δέχονται συγχαρητήρια για την απέλαση Ρώσων διπλωματών και είναι έτοιμοι να υποχωρήσουν και στις διαφορές που έχουμε με την Αλβανία.

Με άλλα λόγια αποδέχονται τη δράση Αμερικανών, Γερμανών και Τούρκων πρακτόρων που χρόνια τώρα έχουν κάνει τη χώρα «ξέφραγο αμπέλι» και απελαύνουν τους Ρώσους.

Και καλά κάνουν στη συγκεκριμένη περίπτωση. Η χώρα δεν ανήκει ούτε στους Ρώσους πράκτορες, ούτε και τους υπόλοιπους.

Έκαναν όμως ένα λάθος και παρεξήγησαν το δόγμα «Ανήκουμε στη Δύση» ,το οποίο καθόλου δεν σημαίνει «στα τέσσερα» για να εξυπηρετήσουμε χωρίς ανταλλάγματα τα δικά τους σχέδια.

Ένα σημαντικότατο γεωπολιτικό πρόβλημα δεκαετίας του ΝΑΤΟ, που ήταν η ενσωμάτωση των Σκοπίων στην ατλαντική συμμαχία, λύθηκε σε βάρος των εθνικών συμφερόντων μας.

Επί 10 χρόνια το πρόβλημα δεν είχε βρει λύση, όχι γιατί οι προηγούμενοι ήταν ανίκανοι, αλλά γιατί δεν ήταν υποχωρητικοί.

Και τώρα που η ανάγκη του ΝΑΤΟ για λύση έγινε ακόμα πιο μεγάλη και πιο σημαντική για μας, αντί να πάρουμε περισσότερα στη διαπραγμάτευση, δώσαμε περισσότερα και από το 2008.

Και οι βουλευτές και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για να καλύψουν αυτή την υποχωρητικότητα του Αλέξη Τσίπρα και του Νίκου Κοτζιά- γίνονται δημόσια τηλεοπτικώς και ραδιοφωνικώς-υμνητές του ΝΑΤΟ.

Οποίος ξεπεσμός... μπορεί να πει κάποιος.

Όταν όμως πρόκειται για την «καρέκλα», η οποία για το σύστημα ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ αποτελεί το ύψιστο σύμβολο της εξουσίας, «ας πάει και το παλιάμπελο».

Άλλωστε, ποιός νοιάζεται σήμερα για την αριστερά στην Ελλάδα, έχει εξευτελιστεί τόσο από τους Συριζαίους πια.

Προτίμησα να ασχοληθώ με τις υποχωρήσεις στα εθνικά θέματα, γιατί θεωρώ το ζήτημα αξεπέραστα σημαντικότερο από τη ρύθμιση του τραπεζικού δανείου των αδερφών Τσίπρα ύψους 243.000 σε μηνιαίες δόσεις των 300 ευρώ.

Send this to a friend