• Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου
  • 15:51

Αθήνα

17 oC

ελαφρές νεφώσεις

Μία ακόμη παράσταση

Μαζί πάνε, μαζί φωτογραφίζονται στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ Τσίπρας-Καμμένος, αλλά μέσα άλλα λέει ο ένας κι άλλα λέει ο άλλος.

Γράφει ο Αιμίλιος Περδικάρης

Δεν είναι, βέβαια, ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία φορά - αν και μάλλον είναι μία από τις τελευταίες, καθώς οι εκλογές δεν φαίνεται να αργούν, παρά την περιβόητη τροπολογία για πολλαπλές κάλπες το Μάιο.

Είναι διαφορετικό, ωστόσο, να απευθύνεσαι στο κομματικό σου ακροατήριο στο εσωτερικό και διαφορετικό στους Ευρωπαίους εταίρους σου και σε διεθνή fora. Πολύ διαφορετικό. Και δεν περιποιεί τιμή στην Ελλάδα, όχι προσωπικά στον πρωθυπουργό και τον υπουργό Άμυνας.

Πόσω μάλλον όταν είναι γνωστό ότι μια χαρά «τα μιλήσανε και τα συμφωνήσανε». Γιατί αν δεν τα έβρισκαν οι δύο εταίροι, η κυβέρνηση αυτή θα είχε διαλυθεί προ πολλού.

Στις Βρυξέλλες, όμως, εκπροσωπούν την Ελλάδα. Φορούν τη «φανέλα» της εθνικής Ελλάδος, αλλά δυστυχώς κάνουν αυτό για το οποίο, τάχα, κατηγορούν τους αντιπάλους τους.

Κι όσο κι αν προσπαθούν, δεν μπορούν να μας πείσουν για το αντίθετο. Ότι, δηλαδή, από χθες τα Σκόπια δεν βρίσκονται στον προθάλαμο του ΝΑΤΟ. Κι επειδή βρίσκονται, αν ο Πάνος Καμμένος σεβόταν τον εαυτό του, θα έπρεπε να έχει κάνει πράξη την «απειλή» του...

Αλλά είπαμε: Πρόκειται για μία ακόμη παράσταση.

Send this to a friend