Αθήνα

19 oC

ελαφρές νεφώσεις

Μυαλό δεν βάλαμε...

Μυαλό δεν βάλαμε...

Τουλάχιστον άστοχη ήταν η δήλωση του Γιάννη Μουζάλα για τους πρόσφυγες και το κρύο - και μάλιστα ήρθε από ένα (από τα λίγα...) κυβερνητικά στελέχη που διακρίνεται για το ρεαλισμό του και τις προσεκτικές τοποθετήσεις του.

Γράφει ο Αιμίλιος Περδικάρης

Οι εικόνες από τη Μόρια της Λέσβου ήταν ενδεικτικές και επιβεβαίωσαν το ρητό «μία εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις». Επιβεβαίωσαν την προχειρότητα του κρατικού μηχανισμού και ακύρωσαν στην πράξη την αυθόρμητη συμπεριφορά και τη φιλοξενία των νησιωτών και των απλών Ελλήνων από τότε που ανέκυψε το προσφυγικό ζήτημα στο Ανατολικό Αιγαίο.

Όχι, η πολιτική της κυβέρνησης απέναντι στους πρόσφυγες που παραμένουν στην Ελλάδα δεν (πρέπει να) εξαντλείται στην παροχή «επιδόματος σίτισης». Δεν εξαντλείται στην παροχή... θερμαντικών μέσων - και αυτών εκ των υστέρων, αφού η προμήθειά τους έγινε κακήν-κακώς μέσα στο χειμώνα και όχι νωρίτερα.

Πολλώ δε μάλλον, δεν χρειάζονται βαρύγδουπες δηλώσεις ότι «δεν θα αφήσουμε κανέναν να πεθάνει από το κρύο», όταν το χιόνι έφτασε το μισό μέτρο στη Λέσβο και κάλυψε τις σκηνές. Είχαμε, άλλωστε, πρόσφατο το προηγούμενο στην Πιερία, αλλά... μυαλό δεν βάλαμε.

Send this to a friend