Αθήνα

11 oC

σποραδικές νεφώσεις

H ελληνική κοινωνία που έχει ανάγκη από συνεργασίες…

Από το πρωί της Πέμπτης, ο Κώστας Τασούλας είναι ο Πρόεδρος της νέας Βουλής όπως αυτή προέκυψε από τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Από το πρωί της Πέμπτης, ο Κώστας Τασούλας είναι ο Πρόεδρος της νέας Βουλής όπως αυτή προέκυψε από τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου.

ΓΡΑΦΕΙ Ο Μιχάλης Τσαμπάς

Ο επί σειρά ετών Βουλευτής του νομού Ιωαννίνων, συγκέντρωσε 283 ψήφους, καταγράφοντας ένα μοναδικό ρεκόρ που παράλληλα φανερώνει και την αποδοχή που έλαβε από τα κόμματα της Αντιπολίτευσης.

Γεγονός που «διαφημίστηκε» εκατέρωθεν τις προηγούμενες ημέρες ως μια διάθεση για… συνεργασία εντός Κοινοβουλίου. Η αλήθεια είναι πως το γεγονός πως ο νέος Πρόεδρος της Βουλής εκλέχθηκε με διευρυμένη πλειοψηφία προφανώς είναι ένα καλό νέο για το μέλλον του Κοινοβουλίου. Από την άλλη όμως έχουμε δει και στο παρελθόν ανάλογα… ρεκόρ και πως στην πορεία εξελίχθηκαν.

Η περίπτωση της Ζωής Κωνσταντοπούλου είναι η χαρακτηριστικότερη όλων. Παράδειγμα προς αποφυγή. Η ελληνική κοινωνία βίωσε μια μακρά προεκλογική περίοδο και πήγε πίσω από το παραβάν προκειμένου να ψηφίσει για τα πάντα.

Για Δημάρχους, για Περιφερειάρχες, για Ευρωβουλευτές και στο φινάλε και για νέα Κυβέρνηση. Όλους αυτούς τους μήνες ο Έλληνας κουράστηκε να ακούει, να διαβάζει, να βλέπει. Υποσχέσεις, κόντρες, καυγάδες.

Πλέον σε μια δύσκολη, κομβική εποχή το μήνυμα είναι πως η ελληνική κοινωνία, δεν έχει άλλο χρόνο να ξοδέψει για κόντρες και έριδες, αλλά αντίθετα έχει μεγάλη ανάγκη από συνεργασίες…

Από ηρεμία, από δουλειά, από πολιτική, από συναίνεση όπου απαιτείται. Η εικόνα που παρουσίασε το Κοινοβούλιο κατά την εκλογή Τασούλα ήταν ένα σωστό μήνυμα.

Το θέμα είναι αν θα υπάρξει και η ανάλογη συνέχεια ή αν για άλλη μια φορά η όποια συνεργασία όλων των κομμάτων «άρχισε και τελείωσε» στην πρώτη ημέρα λειτουργίας της Βουλής!

Send this to a friend