Αθήνα

29 oC

ελαφρές νεφώσεις

Μήνυμα και δίλημμα εστάλη!

Αποφασισμένος να προχωρήσει, με την πεποίθηση δε, ότι θα του βγει το «καλό σενάριο», εμφανίστηκε ο Αλέξης Τσίπρας με την συνέντευξή του στο Open.

Αποφασισμένος να προχωρήσει, με την πεποίθηση δε, ότι θα του βγει το «καλό σενάριο», εμφανίστηκε ο Αλέξης Τσίπρας με την συνέντευξή του στο Open.

ΓΡΑΦΕΙ Η Φώφη Γιωτάκη

Ξεκίνησε να δίνει απαντήσεις, έχοντας ξεκάθαρο στο πίσω μέρος του μυαλού του και τι θα πει και, κυρίως, τι δεν θα πει. Είπε χωρίς περιστροφές και με απλά λόγια πρώτον, ότι πιστεύει ότι ο Πάνος Καμμένος δεν θα ρίξει την κυβέρνηση, δεύτερον ότι αν ωστόσο το κάνει, θα ζητήσει σε χρόνο d/t ψήφο εμπιστοσύνης και τρίτον ότι αν δεν έχει 151 θα προσφύγει εν ευθέτω χρόνω στις κάλπες. Και το μήνυμα και το δίλημμα εστάλη. Και όχι μόνο προς τον κυβερνητικό του εταίρο, τον οποίο κάλεσε να ξεκαθαρίσει πλήρως την στάση του την Παρασκευή το πρωί.

Το τετ-α-τετ είναι εκ των πραγμάτων κρίσιμο. Αν η «κόκκινη γραμμή» στο σποτάκι του κ. Καμμένου μεταφερθεί ατόφια στην συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου, τότε δεν υπάρχει αμφιβολία: ίσως και μέσα στο Σαββατοκύριακο θα ξεκινήσει η διαδικασία για την ψήφο εμπιστοσύνης. Μπορεί ο κ. Τσίπρας να επαναλαμβάνει ότι κεντρικός του στόχος είναι να γίνουν εκλογές τον Οκτώβρη, αλλά όπως έδειξε δεν θα παίξει καθυστέρηση αν αλλάξει το πλάνο. Σε κάθε περίπτωση θέλει λοιπόν: πρώτον να περάσει την συμφωνία των Πρεσπών και δεύτερον να προωθήσει πριν τις εκλογές πρωτοβουλίες για την αύξηση του κατώτατου μισθού, την ρετουσαρισμένη προστασία της πρώτης κατοικίας και άλλα κοινωνικού χαρακτήρα μέτρα. Με αυτήν την ατζέντα θα αναμετρηθεί στις εκλογές ο κ. Τσίπρας- και όχι με την συμφωνία των Πρεσπών που βέβαια την χαρακτήρισε το «δεύτερο μεγάλο επίτευγμα» μετά την «επιστροφή στην κανονικότητα». Τι άλλο επεσήμανε που δεν πρέπει να περάσει στα «ψιλά» ακόμη και αν οι εκλογές είναι πολύ κοντά; Διαλέγοντας καταρχάς το γήπεδο για αυτοκριτική, ο κ. Τσίπρας δεν απέφυγε να αναγνωρίσει στη συνέχεια ότι το δικό του λάθος (το «mea culpa”) είναι ότι δεν τα πήγε καλά στις επιλογές προσώπων. Εννοούσε άραγε εκείνους που δεν είναι πλέον συνεργάτες του ή και άλλους;…

Send this to a friend