Αθήνα

11 oC

αίθριος καιρός

«Μούτρα» από τον Κυριάκο στον Μουτζούρη

Στην …πυρά ο κ. Μουτζούρης, γιατί τα έβαλε με τον πρωθυπουργό, γιατί έκανε μια απρεπή, απρεπέστατη χειρονομία, ενώ συνομιλούσε πιθανότατα με έναν υπουργό.

Στην …πυρά ο κ. Μουτζούρης, γιατί τα έβαλε με τον πρωθυπουργό, γιατί έκανε μια απρεπή, απρεπέστατη χειρονομία, ενώ συνομιλούσε πιθανότατα με έναν υπουργό.

ΓΡΑΦΕΙ Ο Ανδρέας Κωνσταντάτος

Στην …πυρά ο περιφερειάρχης, γιατί θέλει να εκπροσωπεί και να εκφράζει τους κατοίκους των νησιών, που οργισμένοι, βγαίνουν στους δρόμους φωνάζοντας πως δεν αντέχουν άλλο και γιατί δεν ακολουθεί και δεν στηρίζει την κυβερνητική γραμμή.

Στο Μέγαρο Μάξιμου εξοργίστηκαν με τη συμπεριφορά του. Δεν τον κάλεσαν στη σύσκεψη, τον έκαναν στην άκρη και ζήτησαν έμμεσα ακόμα και την παραίτηση του...

Όμως φαίνεται πως δεν αντιλαμβάνονται, εκεί στην Ηρώδου Αττικού, πως οι νησιώτες έχουν καταλάβει την κοροϊδία . Έχουν καταλάβει πως  δεν υπάρχει κανένα σχέδιο αποσυμφόρησης, πως το μόνο σχέδιο είναι να παραμείνουν όλοι στα νησιά  και πως τα κλειστά  κέντρα  δεν μπορούν να απορροφήσουν ούτε αυτούς που αναμένεται να καταφθάσουν από εδώ και πέρα, ούτε ακόμα αυτούς που βρίσκονται τώρα στα νησιά.

Γνωρίζουν, πως τα νησιά τους έγιναν «πάρκινγκ» μεταναστών, εξ' αιτίας της πολιτικής συμφωνίας ΕΕ –Τουρκίας του 2016, που επέβαλε, οι αιτούντες άσυλο να κρατούνται στα νησιά και εκεί να γίνεται ο διαχωρισμός παράνομων μεταναστών και προσφύγων. Το σχέδιο δεν λειτούργησε ευνοϊκά για την Ελλάδα, λειτούργησε όμως αποδοτικά για τη Γερμανία και τις χώρες της κεντρικής Ευρώπης, οι οποίες δεν έχουν και κανένα λόγο να το αλλάξουν.

Γι' αυτό και υποχώρησε πρόσφατα η κυβέρνηση και σταμάτησε το σχέδιο αποσυμφόρησης των νησιών με την κατασκευή κέντρων φιλοξενίας, σε κάθε περιφέρεια της χώρας που είχε εξαγγείλει πριν μήνες.

Ο πρωθυπουργός είναι εγκλωβισμένος, καθώς κινείται ανάμεσα στις πιέσεις της Γερμανίας να διατηρηθεί η συμφωνία με την Τουρκία και στις αντιδράσεις των κατοίκων για αποσυμφόρηση των νησιών τους.

Το πρόβλημα για τον κ. Μητσοτάκη είναι εθνικά και πολιτικά τεράστιο, για να κρατά «μούτρα» στον κ. Μουτζούρη.

Send this to a friend