Αθήνα

20 oC

σποραδικές νεφώσεις

«Ναι σε όλα»

Το παραμύθι συνεχίζεται. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζουν διαφωνίες με τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου, όπως για τις απεργίες και τα πολυτεκνικά επιδόματα, αλλά θα πουν με μεγάλη άνεση «ναι σε όλα».

Γράφει ο Αιμίλιος Περδικάρης

Αντιλαμβάνονται ότι μετράμε αντίστροφα πλέον για τις κάλπες - ακόμη κι αν αυτές στηθούν στο τέλος της τετραετίας, όπως λέει ο Αλέξης Τσίπρας.

Αντιλαμβάνονται ότι πρέπει να μείνουν όσο το δυνατόν περισσότερο στη θέση τους, γιατί με βάση τους συσχετισμούς που προκύπτουν από τις δημοσκοπήσεις και την επερχόμενη ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, οι μισοί ή και παραπάνω από αυτούς θα «αποστρατευθούν».

Αυτό βλέπουν, από την άλλη πλευρά, και οι εξ αριστερών του ΣΥΡΙΖΑ που σηκώνουν πλέον τη σημαία του αντιμνημονιακού αγώνα. Κυρίως του αγώνα απέναντι σε αντιλαϊκές ρυθμίσεις, διότι η διαίρεση σε μνημονιακούς και αντιμνημονιακούς είναι πλέον ξεπερασμένη.

Καμία ανησυχία, λοιπόν, για την ψηφοφορία της Δευτέρας. Μόνο ανησυχία για το μέλλον μας, αλλά εκ του ασφαλούς. Αφού πρώτα το έχουν προδιαγράψει εκείνοι με το «ναι σε όλα».

Send this to a friend