• Κυριακή, 16 Δεκεμβρίου
  • 09:30

Αθήνα

10 oC

αραιές νεφώσεις

Νέο ανέκδοτο η «ανάληψη πολιτικού κόστους» στο ποδόσφαιρο

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε να διακόψει το πρωτάθλημα και να τιμωρήσει όλες τις ομάδες, αντί να επιβάλει τιμωρία στον ΠΑΟΚ και στον φίλο του  μεγαλομέτοχο της ομάδας και επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη, που μπήκε με το όπλο στο γήπεδο.

Γράφει ο Ανδρέας Κωνσταντάτος

Προφανώς ο κ. Τσίπρας θέλησε με αυτό τον τρόπο να «τσουβαλιάσει» όλους, να προχωρήσει σε διάχυση ευθυνών σε μικρούς και μεγάλους συλλόγους, για να πέσει στα… μαλακά ο «ημέτερος», εκ Ρωσίας επιχειρηματίας.

Γιατί εάν επέβαλε στον ΠΑΟΚ τις ποινές που ορίζει ο πειθαρχικός κώδικας η ομάδα του κ. Σαββίδη όχι μόνο θα έπαιζε πολλούς αγώνες χωρίς φίλαθλους, αλλά μπορεί και να υποβιβαζόταν. Και τότε ο κ. Τσίπρας, ο κ. Τσακαλώτος και άλλα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος δεν θα μπορούσαν να περάσουν από τη Θεσσαλονίκη, από την οργή των φιλάθλων. Και για την κυβέρνηση δεν είναι η κατάλληλη ώρα για πρόσθετα προβλήματα στη Μακεδονία, καθώς οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως αρκετά συμπιέστηκαν τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ στη Βόρεια Ελλάδα με τη διαχείριση του προβλήματος των Σκοπίων.

Ο κ. Τσίπρας γνωρίζει πως ο χώρος του ποδοσφαίρου κυριαρχείται από μεγάλα συμφέροντα, από μεγαλοεπιχειρηματίες που στην πλειοψηφία τους δεν ενδιαφέρονται  τόσο για το άθλημα, όσο για τη δύναμη που τους προσφέρει η ομάδα και το πλήθος των φιλάθλων. Μέσα σ’ αυτό το σκηνικό διαπλοκής, ΜΜΕ οικονομικής ισχύος και συμφερόντων προσπαθούν να επιβληθούν και επιβάλλονται σε διαιτητές, αθλητικούς δικαστές και κάθε λογής παράγοντες του ποδόσφαιρου.

Παρ’ όλα αυτά διατηρεί προνομιακές σχέσεις με τον Ιβάν Σαββίδη, το μόνο επιχειρηματία που ανοικτά τον στηρίζει και τον θεωρεί μάλιστα χαρισματικό πολιτικό σαν τον «Πούτιν»! 

Βεβαίως οι φιλοφρονήσεις δεν ήταν πάντα χωρίς ανταλλάγματα. Η κυβέρνηση προχώρησε σε σκανδαλώδεις ενέργειες υπέρ του επιχειρηματία, καθώς διέγραψε ακόμα και χρέη του από πρόστιμα για λαθρεμπόριο τσιγάρων, ενώ παράλληλα ο κ. Σαββίδης έβρισκε   πρόσφορο έδαφος σε κάθε είδους επιχειρηματική δραστηριότητα στη Βόρεια Ελλάδα.

Με αυτή την αδιατάρακτη, μέχρι σήμερα, σχέση Τσίπρα- Σαββίδη, πιστεύει κανείς πως ο πρωθυπουργός μπορεί να προχωρήσει σε κάθαρση του ποδοσφαίρου; Μπορεί να αναλάβει το πολιτικό κόστος, για το οποίο μας μίλησε, όταν επί 3 χρόνια προσπαθεί να «στήσει» τα δικά του επιχειρηματικά τζάκια, τους δικούς του επιχειρηματίες στα ΜΜΕ;

Διανοείται άραγε κανείς τον Ρομάν Αμπράμοβιτς να μπαίνει οπλισμένος  στο γήπεδο της Τσέλσι, επειδή ακυρώθηκε γκολ της ομάδας του; Θα έχανε και την ομάδα του και δεν θα ξαναπατούσε το πόδι του στην Βρετανία. Εδώ όμως είναι Ελλάδα δεν είναι Μεγάλη Βρετανία. 

Send this to a friend