Αθήνα

21 oC

αραιές νεφώσεις

Τα Κούλουμα προηγούνται;

Το σκάνδαλο Novartis είναι υπαρκτό, είναι διεθνές, είναι το μεγαλύτερο από συστάσεως του ελληνικού κράτους, είναι αφορμή για να χαθούν εκατομμύρια από τα δημόσια ταμεία μέσα στην κρίση, είναι «λάσπη στον ανεμιστήρα», είναι «λίγο απ 'όλα», είναι... Είναι και τι, δεν είναι;

Γράφει η Φώφη Γιωτάκη

Και μάλλον δεν θα διαφωνήσει κανείς ότι είναι επίσης ένα σκάνδαλο που χρειάζεται άμεση και σε βάθος έρευνα από τους αρμόδιους θεσμούς για να βρεθούν ο ένοχοι και να τιμωρηθούν. Χρειάζεται διαλεύκανση της υπόθεσης- δεν περιμένουν οι πολίτες να τους πει ο τάδε ή ο δείνα, ο νυν ή ο πρώην υπουργός, την άποψή του για τον ... τύπο του σκανδάλου. Όλοι καταλαβαίνουν πολύ καλά τις σκανδαλώδεις διαδρομές με αφετηρία την ελβετική φαρμακευτική εταιρεία- και όλοι καταλαβαίνουν ότι όσο σύρεται η υπόθεση χωρίς «δια ταύτα», ούτε αθώος, ούτε ένοχος βρίσκεται.

Καλές λοιπόν οι βαρύγδουπες δεσμεύσεις με πρώτη και καλύτερη την φράση «όλα στα φως», αλλά καλύτερες οι γρήγορες διαδικασίες για το ξετίναγμα της δικογραφίας εδώ και τώρα- και από την κυβερνητική και την αντιπολιτευτική πλευρά.

Αν πράγματι λοιπόν όλοι βιάζονται να ξεχωρίσουν την αλήθεια από το ψέμα και να μην βουλιάξει η ελληνική κοινωνία στην δύσοσμη υπόθεση, τότε ας εξασφαλίσουν γρήγορες ταχύτητες για την αποκάλυψη του σκανδάλου της Novartis.

Για παράδειγμα: Η βουλή έπρεπε να είχε... χθες δρομολογήσει τις σχετικές αποφάσεις, που είναι ως γνωστόν ευθύνη της πλειοψηφίας. Προκαταρκτική ακούμε, αλλά ο πρόεδρος της Βουλής εκτίμησε ότι η σύσταση της Επιτροπής θα γίνει μετά την Καθαρά Δευτέρα. Προηγούνται τα Κούλουμα;

Send this to a friend