• Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου
  • 09:16

Αθήνα

5 oC

ελαφρές νεφώσεις

Ο Αμβρόσιος και ο Κοντονής

Διαμαρτύρεται ο μητροπολίτης Αμβρόσιος γιατί πληροφορήθηκε πως  ο αρμόδιος υπουργός Σταύρος Κοντονής θέλει να διαβάσει τα πρακτικά της δίκης που αθώωσαν τον Μητροπολίτη και να κρίνει την απόφαση.

Γράφει ο Βαγγέλης Γιακουμής

Και ποιος δεν θα ήθελε να διαβάσει τα πρακτικά όταν καθαρογραφούν για να δει το σκεπτικό των Ελλήνων Δικαστών που δεν αμφιβάλουμε για τον τρόπο που ενήργησαν αλλά για να δούμε πως προσέγγισαν την όλη υπόθεση.

Μιλάμε για το θέμα που προκάλεσε την προσφυγή στη Δικαιοσύνη εκείνων  στους οποίους αναφέρθηκε χωρίς να κατονομάζει ο  Μητροπολίτης με χαρακτηρισμούς που δεν συνάδουν σε ιερέα και άνθρωπο σκεπτόμενο σαν τον κ. Αμβρόσιο. Που υποτίθεται με σεβασμό περικλείει το ποίμνιό του που θεωρητικά αγκαλιάζει τους πάντες χωρίς διακρίσεις.

Από την πλευρά του ο υπουργός Δικαιοσύνης με την απόφασή του να ζητήσει τα πρακτικά θέλει να πληροφορηθεί αν κάτι δεν πήγε σωστά στην υπόθεση όχι όμως για να μεσολαβήσει ώστε να αλλάξει κάτι,  αλλά για το αν υπάρχει κάποιο παράδοξο. Σύμφωνα με τον ίδιο,   σημειώνει πως  "Δημιουργούνται εύλογα ερωτηματικά με βάση τις δημοσιογραφικές πληροφορίες και το ρεπορτάζ, για το λόγο αυτό θα ζητήσω να μου διαβιβαστούν τα πρακτικά της δίκης στα οποία περιλαμβάνεται και το σκεπτικό της απόφασης για να ξέρω ακριβώς τι έγινε και πώς κατέληξε το δικαστήριο σε αυτή την κρίση", δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ξεκαθάρισε ωστόσο για να μην υπάρχουν παρερμηνείες και αναλύσεις σαν και αυτές που ανέφερε ο κ. Αμβρόσιος, ότι  "η Δικαιοσύνη είναι ο υπέρτατος προστάτης και θεματοφύλακας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ωστόσο, αν υπάρχουν στην υπόθεση αυτή παραφωνίες θα το δούμε και σε κάθε περίπτωση θα σταθμίσουμε τα δεδομένα. Εκτός αυτού οι αποφάσεις των δικαστηρίων γνωρίζεται ότι ελέγχονται από τα αρμόδια δικαστικά όργανα".

Δικηγορικές πηγές όμως διαφωνούν διότι αυτό που λένε είναι πως οι δικαστικές αποφάσεις εφεσιβάλλονται από πληρεξούσιους δικηγόρους και δεν ελέγχονται από τον εκάστοτε υπουργό.

Συμφωνούμε αλλά στην προκειμένη περίπτωση αυτό που θέλει ο κ. Κοντονής δεν είναι γιατί θέλει να ελέγξει πιστεύω την Δικαιοσύνη, αλλά γιατί θέλει να γνωρίζει.

Και εμείς δεν θέλουμε να ξέρουμε;

Send this to a friend