Αθήνα

18 oC

ελαφρές νεφώσεις

Ο Χρυσοχοΐδης έκανε τους προηγούμενους υπουργούς να μοιάζουν απλές οδοντόκρεμες…

Επί δεκαετίες οι κυβερνήσεις, είτε από το φόβο αντιποίνων, είτε από ανικανότητα, είτε γιατί βολεύονταν με τις μολότοφ στους δρόμους για να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη, είχαν αφήσει τα πανεπιστήμια, στο έλεος των «μπαχαλάκηδων» και τα Εξάρχεια στους «αναρχοαυτόνομους».

Επί δεκαετίες οι κυβερνήσεις, είτε από το φόβο αντιποίνων, είτε από ανικανότητα, είτε γιατί βολεύονταν με τις μολότοφ στους δρόμους για να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη, είχαν αφήσει τα πανεπιστήμια, στο έλεος των «μπαχαλάκηδων» και τα Εξάρχεια στους «αναρχοαυτόνομους».

ΓΡΑΦΕΙ Ο Ανδρέας Κωνσταντάτος

Το πρόβλημα γιγαντώθηκε τα χρόνια της προηγούμενης κυβέρνησης, καθώς υπήρξε συνειδητή ανοχή αυτής της παραβατικότητας, με τον ΣΥΡΙΖΑ ακόμα και το καλοκαίρι να  δίνει αγώνες  να  μην καταργηθεί το άσυλο της παρανομίας, προκειμένου να συνεχιστεί η ίδια κατάσταση.

Σε όλο το διάστημα της διακυβέρνησής του, «έκλεινε το μάτι» στην παραβατική συμπεριφορά, όπως του «Ρουβίκωνα», στέλνοντας στα σπίτια τους με περιπολικά της αστυνομίας αντί στα κριτήρια, μέλη του, που συνελήφθηκαν γιατί επεχείρησαν να εισβάλουν στη Βουλή.

Δεν γνωρίζω αν υπήρχε εντολή από το Μέγαρο Μαξίμου, στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη γι αυτή τη συνειδητή ανοχή απέναντι τους παραβατικούς των Εξαρχείων που είναι ίδιοι με τους καταληψίες των πανεπιστήμιων, αλλά η συμπεριφορά στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, έστελνε το μήνυμα «μην τους ακουμπήσετε». Και αυτή η πολιτική βόλευε το κόμμα, που θεωρούσε το χώρο των αναρχικών και της χαμηλής παραβατικότητας στα Εξάρχεια, στα κατειλημμένα κτίρια της πόλης και τα πανεπιστήμια, δεξαμενή ψηφοφόρων.

Ενδεικτικά είναι τα όσα συνέβησαν το 2013.Τότε είχε επιχειρήσει ξανά η αστυνομία στην ΑΣΟΕΕ και βρέθηκαν πάλι κοντάρια, μπουκάλια για κατασκευή μολότοφ, αντιασφυξιογόνες μάσκες και αντικείμενα που χρησιμοποιούν αυτές οι ομάδες στις διαδηλώσεις κατά αστυνομικών . Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε διαμαρτυρηθεί πως η επέμβαση είχε στόχο «τη δημοκρατική λειτουργία του Πανεπιστήμιου» και ο κ. Σκουρλέτης είχε αποφανθεί πως  κοντάρια και μπουκάλια, «είναι πράγματα που υπάρχουν στο σπίτι του καθενός μας».

Χρειάστηκαν μόλις τέσσερις μήνες , για να αδειάσουν κτίρια από καταληψίες στα Εξάρχεια, για να μπει η αστυνομία στην ΑΣΟΕΕ για να εκδιώξει τους «μπαχαλάκηδες».

Από τα ευρήματα σε κάθε σπίτι και στην ΑΣΟΕΕ φαίνεται πως έχει οργανωθεί και στελεχωθεί ένας  καθοδηγούμενος «στρατός» νέων, με όπλα τις μολότοφ, τις πέτρες, τα ρόπαλα, τα κοντάρια και τα τσεκούρια, που ομάδες του, οργανώνουν καταδρομικές επιχειρήσεις, στο κέντρο της Αθήνας. Παρόλα αυτά υπήρξε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ.  Λάππας, που ζήτησε ποινές «χάδι» για εκείνους που μεταφέρουν βόμβες μολότοφ.

Από την πλευρά της η Αντιτρομοκρατική χρειάστηκε πολύ λιγότερο χρόνο για να αποκαλύψει μια άκρως επικίνδυνη τρομοκρατική οργάνωση και να συλλάβει μέλη της που ετοίμαζαν ισχυρό κτύπημα στην Αθήνα. Μια οργάνωση που αναβαπτίστηκε επιχειρησιακά τα δυο τελευταία χρόνια , όταν ένας  εκ των συλληφθέντων, που είχε καταδικαστεί και φυλακιστεί για τρομοκρατία, αποφυλακίστηκε με το Νόμο Παρασκευόπουλου επί ΣΥΡΙΖΑ στις 12-2-2018.

Από αυτή την ιστορία υπάρχει ένα βασικό ερώτημα;  Με ποιων πολιτικών εντολές, άλλαξε ο ποινικός κώδικας για τα αδικήματα περί τρομοκρατίας, ώστε να αποφυλακίζονται τρομοκράτες;

Υπάρχει όμως και μια αλήθεια. Όπου υπάρχει θέληση και ικανότητα υπάρχουν και αποτελέσματα. Και ο Χρυσοχοΐδης έκανε τους προηγούμενους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη, να μοιάζουν απλές οδοντόκρεμες….

Send this to a friend