Αθήνα

18 oC

ελαφρές νεφώσεις

Ο κακός λύκος...

Ο πρόεδρος του, ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας επιχειρεί να καλύψει τα πολιτικά, αλλά και στρατηγικά λάθη του, που οδήγησαν το κόμμα του, σε μια μεγάλη ήττα, με αλλαγή ύφους.

Ο πρόεδρος του, ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας επιχειρεί να καλύψει τα πολιτικά, αλλά και στρατηγικά λάθη του, που οδήγησαν το κόμμα του, σε μια μεγάλη ήττα, με αλλαγή ύφους.

ΓΡΑΦΕΙ Ο Ανδρέας Κωνσταντάτος

Παρουσιάστηκε στον ALPHA, και στον κ Αντώνη Σρόιτερ, λίγο απολογούμενος, λίγο θλιμμένος, καθώς αντιλήφθηκε με καθυστέρηση, αυτό που γνώριζαν όλοι οι Έλληνες , οτι πια «δεν πουλάει». Και ως φθαρμένο προϊόν πρέπει να αλλάξει αμπαλάζ, αν θέλει να παραμείνει στη βιτρίνα. Διαφορετικά υπάρχει και το ράφι.

Τι ειπε ο κ Τσίπρας;

Πρώτον, ζήτησε συγνώμη για τα ρουσφέτια στη Βουλή, για τις προνομιακές μετατάξεις υπαλλήλων του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως δεν γνώριζε. Αλλά τα ΦΕΚ λένε άλλα. Όπως προκύπτει από το φύλλο της Εφημερίδας της Κυβέρνησης στις 31 Μαΐου , δηλαδή πέντε μέρες μετά τη συντριπτική ήττα στις ευρωεκλογές, μετατάχθηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου , στη Γ.Γ. Πρωθυπουργού τέσσερις μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι με υπογραφή Τσίπρα. Υπάρχει και ένα άλλο ερώτημα. Για ποιο λόγο ο σημερινός πρωθυπουργός, που απέρχεται, ήθελε τέσσερις δικούς του, στο γραφείο του αυριανού πρωθυπουργού;
Ο κ Τσίπρας δεν ασχολήθηκε με τη μεγάλη εικόνα , όπου δεν έχει μείνει συγγενής , φίλος, σύντροφος, μεγαλοστελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, που να μην έχει διοριστεί στο δημόσιο η να μην έχει μεταταγεί στις πιο καλοπληρωμένες θέσεις του δημοσίου. Κι αν αυτό δεν το γνώριζε ο πρωθυπουργός , τότε δεν έκανε καλά τη δουλειά του.

Δεύτερον για το θέμα της Novartis, ανέφερε πως «εμείς δεν είπαμε πως θα πάμε μέχρι τέλους τους πολιτικούς μας αντιπάλους.Κάναμε αυτό που απαιτούσε ο θεσμικός μας ρόλος».
Όμως η φράση θα σας «πάω μέχρι τέλους» ήταν ψωμοτύρι για τον πρωθυπουργό. Την είπε ξανά στη Βουλή , λίγο πριν τις ευρωεκλογές, απευθυνόμενος στον κ Μητσοτάκη: «Είστε πολύ λίγος κύριε Μητσοτάκη. Θα σας πάω μέχρι τέλους». Με δεδομένες όμως και τις νέες αποκαλύψεις του πρώην αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Αγγελή ,επιβεβαιώνεται πως ο πρωθυπουργός και η παρέα του, είχαν στήσει σκευωρία για την πολιτική εξόντωση των πολιτικών τους αντιπάλων και η υπόθεση αυτή, παραμείνει ανοικτή ,όσον αφορά τη διερεύνηση των ευθυνών για τη σκευωρία, από την επόμενη Βουλή.

Τρίτον παραδέχτηκε πως έκαναν λάθος στο Μαξίμου, στις εκτιμήσεις τους για τις ευρωεκλογές. Μα αυτό σημαίνει, ότι δεν έβλεπαν την πραγματικότητα , δεν μπορούσαν να διαβάσουν ,αυτά που διάβαζαν όλοι , ως μηνύματα του κόσμου. Θυμάμαι τον πρωθυπουργό να ξιφουλκεί κατά των δημοσκόπων , να χαρακτηρίζει ψεύτικες τις έρευνες και να υποστηρίζει:
«Η κάλπη των ευρωπαϊκών εκλογών θα είναι αυτή που θα αποκαλύψει τη μεγάλη απάτη του κ. Μητσοτάκη και των επικοινωνιολόγων του».

Βεβαίως τα πράγματα δεν έγιναν, όπως τα προέβλεπε ο κ Τσίπρας, για τον οποίο τα παθήματα δεν έγιναν μαθήματα. Έταξε ξανά τα πάντα , σε όλους και επανηλθε στη γνωστή τακτική των fake news, κατά των αντιπάλων του. Του, είπαν βέβαια οι σύμβουλοι του , να μαζευτεί λιγάκι , να αφήσει κατά μέρος τις εξυπνάδες και το «καουμποϊλίκι»,να κάνει το καλό παιδί, μπας και ανατάξει την εικόνα του και το κόμμα του . Γι αυτό και παρουσιάζεται σαν μετανοούσα Μαγδαληνή.
Αλλά πόσες φορές , μπορεί να ξεγελάσει τους ψηφοφόρους. Δεν έχουν όλοι μυαλό κοκινοσκουφίτσας ...

Send this to a friend