• Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου
  • 09:27

Αθήνα

19 oC

ελαφρές νεφώσεις

Ο Καμμένος κι ο Αλαβάνος

Ο πρωθυπουργός μας είπε χθες, πως στην πολιτική αν δεν βάλεις διλήμματα, κανείς δεν αναλαμβάνει από μόνος του ευθύνες.

Ο πρωθυπουργός μας είπε χθες, πως στην πολιτική αν δεν βάλεις διλήμματα, κανείς δεν αναλαμβάνει από μόνος του ευθύνες.

ΓΡΑΦΕΙ Ο Ανδρέας Κωνσταντάτος

Με άλλα λόγια αν δεν εκβιάσεις , δεν θα έχεις αποτελέσματα, ό,τι δηλαδή κάνει  τώρα τον Καμμένο.

Φρόντισε να τον «ξεδοντιάσει» πριν συναντηθεί αύριο μαζί του για να του θέσει το δίλημμα. Ή με στηρίζεις η τα λέμε στη Βουλή όπου θα γίνεις ρεζίλι γιατί σου έχω πάρει τους βουλευτές σου.

Και όντως μια γεύση , τι τον περιμένει , αν δεν στηρίξει Τσίπρα, πήρε  ο κ Καμμενος, όταν προσπάθησε ανεπιτυχώς να συγκαλέσει την ΚΟ του κόμματος του . Η μια απουσίαζε , ο άλλος έπινε  καφέ ,του τρίτου  χάλασε το αυτοκίνητο , άλλος έφυγε γιατί καθυστέρησε η έναρξη μιας συνεδρίασης που δεν έγινε ,γιατί δίπλα στον κ Καμμένο  έμειναν  τελικά  μόνο δύο βουλευτές.

Μετά την επιτυχημένη , όπως φαίνεται επιχείρηση «αποστασίας», ο  κ Τσίπρας εμφανίστηκε σίγουρος στη συνέντευξη του στο OPEN και την Έλλη Στάη για την επίτευξη και των δυο πλειοψηφιών .Και για τους 151  της συμφωνίας των Πρεσπών και για τους 151 που θα στηρίξουν μια νεα κυβέρνηση του.

Τότε γιατί θα συναντηθεί με τον κ Καμμένο, αφού οι αριθμοί του βγαίνουν;

Γιατί τον φοβάται . Δεν θέλει να έχει καθημερινά στις τηλεοράσεις έναν οργισμένο και ταπεινωμένο Καμμένο ,που θα τον καταγγέλλει  για αποστασία και για διάλυση τριών κομμάτων προκειμένου να κατασκευάσει μια κυβέρνηση από «κουρέλια». Θέλει  τη στήριξη ή ακόμα και την ανοχή του, στη Βουλή και την κοινωνία ,για να αφαιρέσει επιχειρήματα αμφισβήτησης της νομιμοποίησης της νέας κυβέρνησης του από την αντιπολίτευση. Γι αυτό και τον καλόπιανε χθες και τον χαρακτήρισε εξαιρετικό υπουργό άμυνας .

Το ερώτημα είναι τι θα κάνει ο κ Καμμένος απέναντι στον κ Τσίπρα που του πήρε τους βουλευτές . Έχει τα κότσια να του θέσει το δικό του δίλημμα, η θα υποκύψει στον εκβιασμό και θα γίνει  ...Αλαβάνος

Send this to a friend