• Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου
  • 22:39

Αθήνα

21 oC

αίθριος καιρός

«Φρέναρε» φόρους και διχόνοια

Τελικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν έκανε πίσω και απέφυγε την πρώτη «κωλοτούμπα» του. Μείωσε τον φορολογικό συντελεστή έως 10.000 ευρώ απο το 22% που τον είχε ανεβάσει ο ΣΥΡΙΖΑ, στο 9% διατηρώντας το ύψος του αφορολόγητου.

Τελικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν έκανε πίσω και απέφυγε την πρώτη «κωλοτούμπα» του. Μείωσε τον φορολογικό συντελεστή έως 10.000 ευρώ απο το 22% που τον είχε ανεβάσει ο ΣΥΡΙΖΑ, στο 9% διατηρώντας το ύψος του αφορολόγητου.

ΓΡΑΦΕΙ Ο Ανδρέας Κωνσταντάτος

Αυτό σημαίνει ότι μισθωτοί και συνταξιούχοι, θα δουν μια μικρή βελτίωση στις αποδοχές τους απο 1-1-2020.
Είναι σημαντικό, ότι ο πρωθυπουργός τήρησε την αυτή υπόσχεση του, παρά τις αντίθετες προτάσεις που είχε.
Γιατί μπορεί το μέτρο να κοστίζει , περίπου 250 εκατομμύρια στον προϋπολογισμό, αλλά στην αξιοπιστία του, στην οποία έδειξε ότι επενδύει , θα κόστιζε πανάκριβα. Δεν είναι όμως μόνο η τήρηση των προεκλογικών δεσμεύσεων κατά γράμμα και σε μερικές περιπτώσεις ,νωρίτερα των υπεσχημένων, που έκαναν τη διαφορά στη ΔΕΘ.

Είναι πως για πρώτη φορά ακούσαμε, λεπτομερές ρεαλιστικό πρόγραμμα και ως προς το χρόνο υλοποίησης του και ως προς το κόστος και όχι ιδεολογήματα και μπούρδες. Είδαμε έναν, που θέλει , να είναι πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων, που προσπαθεί να ενώσει και οχι να διχάσει τους πολίτες. Που βάζει ένα τέλος, στο «κυνήγι μαγισσών» των πολιτικών αντιπάλων και τερματίζει μια πολιτική εξόντωσης, υπονόμευσης και δολιοφθοράς του αντιπάλου κόμματος , κάτι που κατά κόρον ζήσαμε τα τελευταία σκοτεινά, σ αυτό τον τομέα, χρόνια.

Δεν ξέρω αν αυτή η τακτική αρέσει σε όλους μέσα στη ΝΔ , που πέρασαν ιδιαίτερα δύσκολα από το «κυνήγι μαγισσών» του ΣΥΡΙΖΑ που είχε στόχο την πολιτική τους εξόντωση για να προσκομίσει ο κ Τσίπρας εκλογικά οφέλη , αλλά σίγουρα κερδίσει τις εντυπώσεις στο μεσαίο χώρο .

Ναι, ο κ Μητσοτάκης έκανε τη διαφορά στη ΔΕΘ. «Έσβησε» τον αντίπαλο του, με ειλικρίνεια, αξιοπιστία και ρεαλισμό. Χωρίς μεγάλα λόγια, προσπάθησε να μιλήσει στο μυαλό των πολιτών και οχι στην καρδιά, γνωρίζοντας πως τόσα χρόνια έχουν χορτάσει απο παχιά, πολύ παχιά λόγια. Αυτή είναι μια εικόνα του πρωθυπουργού σήμερα, αν θα είναι και του αύριο αφορά τον ίδιο, το επιτελείο του και την κυβέρνηση του, γιατί η αλαζονεία της εξουσίας, παραμονεύει σε κάθε βήμα και κρύβεται με επιμέλεια πίσω απο κάθε λέξη.

Send this to a friend