Αθήνα

25 oC

αίθριος καιρός

Ο ...Ριχάρδος και η καθαρίστρια

Η κόντρα που αναδείχθηκε μέσω διαρροών από την Δικαιοσύνη και την Αστυνομία για την υπόθεση Ριχάρδου παραπέμπει πιθανότατα στις “φωτογραφίες” των κενών που καταγράφονται στην δικογραφία.

Η κόντρα που αναδείχθηκε μέσω διαρροών από την Δικαιοσύνη και την Αστυνομία για την υπόθεση Ριχάρδου παραπέμπει πιθανότατα στις “φωτογραφίες” των κενών που καταγράφονται στην δικογραφία.

ΓΡΑΦΕΙ Η Φώφη Γιωτάκη

Ωστόσο η αντιπαράθεση είναι ενδεικτική, για τους γνωρίζοντες, της προχειρότητας με την οποία αντιμετωπίσθηκε μία υπόθεση που προκαλεί εκ των πραγμάτων το ενδιαφέρον της ελληνικής κοινωνίας, Διότι πολλοί άνθρωποι μέσα στα χρόνια της κρίσης που είτε έμειναν άνεργοι ή βρέθηκαν με ελάχιστα εισοδήματα για τον καθημερινό αγώνα, τον δικό τους και των οικογενειών τους, αναγκάσθηκαν να ξεπουλήσουν σημαντικά περιουσιακά στοιχεία για ένα κομμάτι ψωμί. Να ξεπουλήσουν αγαπημένα ενθύμια που τους συνέδεαν με τις παλαιότερες γενιές της οικογένειάς τους- ή δυο δαχτυλίδια, όχι απαραίτητα μεγάλης αξίας, που τα φύλαγαν για να τα κληρονομήσουν τα παιδιά τους.

Γι αυτό τίθενται πολλά κρίσιμα ερωτήματα για το πως εποπτεύονται έρευνες για τόσο σημαντικές υποθέσεις και για το αν μπορεί να αγνοούν εισαγγελικοί λειτουργοί την ισχύουσα νομοθεσία – και να επιδίδονται στη συνέχεια σε αναζήτηση νέων κατηγοριών προκειμένου να στηρίξουν ένα κατηγορητήριο.

Είναι δε αξιοσημείωτο ότι αυτή η δικαστική γκάφα εμφανίστηκε λίγες ημέρες μετά από την ανεξήγητη για την κοινή γνώμη, σκληρή και αδικαιολόγητη εν πολλοίς αντιμετώπιση της καθαρίστριας από τον Βόλο – γεγονός που γκρίζαρε την εικόνα της ελληνικής Δικαιοσύνης, παρά την «διορθωτική» κίνηση που έγινε μετά από την γενική κατακραυγή, με την εσπευσμένη αποφυλάκισή της.

Από την μια πλευρά δηλαδή έχουμε την ...αβάσταχτη ελαφρότητα και από την άλλη, την απίστευτα σκληρή αντιμετώπιση κατηγορουμένων.

Η στενή και ουσιαστική συνεργασία των εμπλεκόμενων Αρχών και των λειτουργών της είναι προφανώς η ικανή και αναγκαία συνθήκη για να μην έχουν και άλλες υποθέσεις παρόμοια κατάληξη. Και το ευρύτερο στοίχημα της Πολιτείας είναι να διαμορφώσει τις συνθήκες, ώστε η πληγείσα από την πολυετή κρίση ελληνική κοινωνία να μην χάνει όλο και περισσότερο την εμπιστοσύνη της στους Θεσμούς...

Send this to a friend