• Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου
  • 10:04

Αθήνα

11 oC

ελαφρές νεφώσεις

Σουρεαλισμός! Ο Τσίπρας γιορτάζει τα λάθη του

Η κυβέρνηση μας καλεί να γιορτάσουμε, αύριο, το τέλος του μνημονίου Τσίπρα-Καμμένου.

Γράφει ο Ανδρέας Κωνσταντάτος

Μας καλεί να βγούμε στους δρόμους πανηγυρίζοντας, που θα ξεφορτωθούμε το πιο αχρείαστο μνημόνιο, βεβαιωμένο πια, ως αχρείαστο και από τον πιο φιλικό επίτροπο προς στην κυβέρνηση, τον Πιερ Μοσκοβισί (άρθρο του στην εφημερίδα Die Welt στις 3 Αυγούστου).

Μας ζητά να γιορτάσουμε μαζί της το τέλος της επιβολής σειράς μέτρων που τα τρία τελευταία χρόνια αφαίρεσαν από τις τσέπες μας 15 δισεκατομμύρια ευρώ.

Ετοιμαστείτε λοιπόν να πανηγυρίσουμε το 2018 το τέλος της εφαρμογής του Μνημονίου, που απέρριψε ο ελληνικός λαός το καλοκαίρι του 2015 στο δημοψήφισμα με 62%. Ετοιμαστείτε να γιορτάσουμε τα τραγικά λάθη του Αλέξη Τσίπρα και του Γιάνη Βαρουφάκη.

Ζούμε μια σουρεαλιστική κατάσταση και για όλα αυτά, πραγματικά, δεν ξέρω αν χρειάζονται πανηγύρια ή ψυχίατροι.

Γιατί αν ήμασταν κανονική χώρα, θα ζητούσαμε ποινικές ευθύνες από την κυβέρνηση που μας... φόρεσε στο κεφάλι ένα αχρείαστο Μνημόνιο.

Αν ήμασταν κανονική χώρα με κανονικούς πολίτες, θα έπρεπε να έχουμε γιορτάσει την έξοδό μας το 2014 ή έστω το 2015, αλλά για εμάς τους Έλληνες, που δεν σηκώνουμε μύγα στο σπαθί μας, που δεν θέλουμε Μέρκελ, εποπτείες, αξιολογήσεις και τρόικα πάνω από το κεφάλι μας, που μας παραμυθιάζουν εύκολα οι πολιτικοί, που παρασυρόμαστε από το λαϊκισμό, έστω και καθυστερημένα η έξοδος δεν μας πειράζει .

Μπορεί να μας κόστισε 15 δισεκατομμύρια πάρα παραπάνω, μπορεί να έχασε η χώρα 200 δισεκατομμύρια, μπορεί να έφυγαν μερικές εκατοντάδες χιλιάδες νέων ακόμα, μπορεί να έκοψαν όλο το ΕΚΑΣ στους συνταξιούχους, να βγαίνουν σπίτια σε πλειστηριασμούς, να αυξήθηκε το δημόσιο χρέος, να γονάτισε όλη η κοινωνία από τους φόρους, να στενάζουν τα ακριτικά νησιά από την αύξηση του ΦΠΑ αλλά εμείς δεν σκύβουμε το κεφάλι . Κάναμε φίλη την Μερκελ, τη τρόικα «θεσμούς», την «κωλοτούμπα» πολιτική τακτική και πείσαμε τους εαυτούς μας ότι είμαστε ακόμα περήφανοι, αριστεροί, αντισυστημικοί.

Η ανεξαρτησία μας πάνω από όλα. Τι σημασία έχει που δεσμεύσαμε την εθνική μας περιουσία για 99 χρόνια, που βάλαμε ενέχυρο 25 δισεκατομμύρια απο αυτή για να ξοφλήσουμε το χρέος, που θα υποστούμε τη σκληρότερη εποπτεία εκ μέρους των δανειστών, από κάθε άλλη χώρα του μνημονίου, που βάλαμε ακόμα και τα παιδιά των παιδιών μας, σε τεσσαρακονταετή περίοδο λιτότητας;

Τι σημασία έχει αν τα επόμενα δυο χρόνια η κυβέρνηση πάρει ακόμα 5,5 δισεκατομμύρια από τις τρύπιες τσέπες των πιο φτωχών Ελλήνων;

Σημασία έχει να παραμυθιαζόμαστε ως αριστεροί, αντισυστημικοί, που βγάλαμε την Ελλάδα από τα μνημόνια. Να κάνουμε διαγγέλματα και να λέμε, λόγια, λόγια και… λόγια.

Αύριο θα παρακολουθήσουμε μια παράσταση ακόμα  που ετοίμασε ο πρωθυπουργός με τα δικά μας χρήματα, μια παράσταση παρόμοια με εκείνη που ξεκίνησε την πολιτική του καριέρα στην κεντρική σκηνή με τον τίτλο « τα παραμύθια του Αλέξη».

Θα την παρακολουθήσουμε από την πρώτη θέση με τόσα που πληρώσαμε για να ανεβεί…

Send this to a friend