Αθήνα

17 oC

σποραδικές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Λευτέρης Γκιωνάκης: «Έφτασα στο σημείο να πίνω τρία γραμμάρια κοκαΐνη τη μέρα – Είμαι ένα χρόνο καθαρός»

STIGMA

Ο Τσίπρας, ο Σημίτης, η «χάρτα» και οι παροχές

Κάθε μέτρο που σκοπεύει στην ελάφρυνση των φορολογικών (και άλλων) βαρών είναι εξ ορισμού θετικό. Υπό αυτό το πρίσμα, σίγουρα όσα ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας...

Ουδείς, όμως, δικαιούται ν’ αμφισβητήσει ότι οι παροχές και τα μέτρα αυτά έχουν προεκλογικό χαρακτήρα κι ήρθαν υπό το βάρος αρνητικής δημοσιότητας για την κυβέρνηση με τη «γαλάζια» μομφή κατά Πολάκη, το κότερο Παναγόπουλου κτλ. Το είπε, άλλωστε, και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ζητώντας – όπως είπε – ψήφο εμπιστοσύνης όχι μόνο από τη Βουλή, αλλά και από τους πολίτες στις κάλπες γι’ αυτό το πακέτο μέτρων.

Η ουσία του πακέτου και το επικοινωνιακό περιτύλιγμα θύμισαν σε πολλούς λοιπόν την περίφημη «Χάρτα» του Κώστα Σημίτη το 2003. Ένα φιλόδοξο πλάνο, ύψους αρκετών δις ευρώ, το οποίο, όμως, δεν εκτιμήθηκε δεόντως από τους ψηφοφόρους, καθώς η ήττα του ΠΑΣΟΚ στις κάλπες είχε ήδη δρομολογηθεί.

Θα συμβεί, άραγε, το ίδιο και τώρα με τον ΣΥΡΙΖΑ και η… «χάρτα» Τσίπρα θα πέσει στο κενό; Το πιθανότερο, παρά τις αντίθετες προσδοκίες που τρέφουν στο Μαξίμου.

Με άλλα – και απλά – λόγια; Οι παροχές είναι πάντα καλές. Αλλά δεν είναι αυτές που ψηφίζουν…

Πυξ Λαξ: Ακούσαμε πρώτοι το νέο δίσκο «Μέσα από τις φωνές των φίλων» με νέα τραγούδια αλλά και «πειραγμένες» επιτυχίες τους
Οι… κομπάρσοι πίσω από τον Ολυμπιακό!
Το 46ο του Ολυμπιακού ήρθε… από τον πάγκο! 
Ένα δροσερό… παγούρι με νερό θαύμα!
Να τον διώξει ΤΩΡΑ και να του δώσει και σοκολατάκια!
Η ΕΣΗΕΑ εγκαλεί το Facebook ως μέσο ενημέρωσης ή ως μέσο κοινωνικής δικτύωσης;