Αθήνα

11 oC

αίθριος καιρός

Όχι χάδια για Σεμέδο, μόνο αυτοκριτική

Μια αποβολή που κάνει ζημιά στον Ολυμπιακό, μόνο και μόνο επειδή… κόλλησε το μυαλό του! Ευτυχώς κατάλαβε τι έκανε κι αυτό είναι το μόνο θετικό.

Μια αποβολή που κάνει ζημιά στον Ολυμπιακό, μόνο και μόνο επειδή… κόλλησε το μυαλό του! Ευτυχώς κατάλαβε τι έκανε κι αυτό είναι το μόνο θετικό.

ΓΡΑΦΕΙ Ο Μένιος Σακελλαρόπουλος

Πόσοι μπορεί να είναι οι σφυγμοί ενός ποδοσφαιριστή στο παιχνίδι; Μπορεί και διακόσιοι και… βαράνε ταμπούρλο!

Αυτό είναι το ένα δεδομένο. Πάμε παρακάτω. Οι σφυγμοί των παιχτών της ομάδας που έχει χάσει το ματς, εξακολουθούν να είναι στα ύψη και χρειάζεται κάποιος χρόνος για να χαλαρώσουν. Προσοχή: λέμε για τους παίχτες της ομάδας που έχασε.

Οι νικητές, έχοντας κάνει τη δουλειά τους, φεύγουν και τελειώνει εκεί η ιστορία ό,τι κι αν έχει συμβεί, αν έχει συμβεί.

Επομένως, από μόνη της η πράξη του Ρούμπεν Σεμέδο να πετάξει κάτω ένα ball boy μετά τη λήξη του αγώνα –όπου όλα κύλησαν καλά για τον Ολυμπιακό- ήταν από μόνη της ανόητη. Όποια λέξη και να βάλει κανείς, από ήπια –όπως αφέλεια- έως βαριά, κολλάει μια χαρά.

Κι είναι αποβολή από τα… άγραφα, απ’ αυτές τις απίθανες που θα μνημονεύονται σε ποδοσφαιροκουβέντες και μετά από χρόνια!

Δεν είχε κανένα λόγο να αντιδράσει ο αμυντικός των ερυθρόλευκων. Κανένα. Κι αντί να πανηγυρίζει με τους συμπαίχτες του μια σημαντική νίκη, έκανε αυτό που έκανε.

Να κόλλησε το μυαλό του; Μπορεί. Να έπαθε… μπλακ άουτ; Πιθανό.

Αλλά το αποτέλεσμα μετράει, όπως και τα παρεπόμενα. Γιατί με την αποβολή του με δεύτερη κίτρινη κάρτα, χάνει το ντέρμπι με την ΑΕΚ, κάνοντας ζημιά στην ομάδα του.

Το μόνο καλό στην ιστορία είναι ότι το κατάλαβε, αφού, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, ήταν συντετριμμένος στ’ αποδυτήρια. Κι όταν πια είχε ξεθολώσει, έκανε και ανάρτηση:

«Συγγνώμη από τους συμπαίκτες μου και συγγνώμη από τον μικρό για αυτή την κακή συμπεριφορά μου, τίποτα δεν δικαιολογεί κάτι τέτοιο... συγχαρητήρια στην ομάδα για την καλή νίκη»

Για να ξεκαθαρίζουμε τα πράγματα, μένοντας στη γλώσσα της λογικής. Ο Σεμέδο δεν προκλήθηκε, δεν αντέδρασε μετά από κάποια δικαιολογημένη αγανάκτηση, αλλά… «απασφάλισε» δίχως λόγο και αιτία. Ευτυχώς το είπε και ο ίδιος.

Στα καλά καθούμενα, άρχισε να κυνηγάει ένα παιδάκι που ήταν πέντε μέτρα μπροστά του, του πήρε τη μπάλα (!) και το πέταξε κάτω. Ήταν μια απαράδεκτη αντίδραση, και μ’ αυτή έδωσε δικαιώματα (η πρώτη κίτρινη που είχε πάρει στο ματς δεν υφίσταται, ξεκάθαρο κι αυτό).

Ναι, ένας 25χρονος ποδοσφαιριστής μπορεί να κάνει ένα λάθος. Συμβαίνει και στο ποδόσφαιρο και παντού.  Κανείς δεν του παίρνει το κεφάλι για ένα λάθος.

Όμως πρέπει να ηρεμήσει και να πάρει το μάθημά του απ’ αυτή την ιστορία.

Κι επειδή ξέρει τι έκανε δεν χρειάζονται χάδια. Ούτε δικαιολογίες βέβαια, επίσης ξεκάθαρο. Μόνο αυτοκριτική.

Send this to a friend