Αθήνα

28 oC

σποραδικές νεφώσεις

Οι αδικημένοι των εκλογών

Όλα τα φώτα της επικαιρότητας έχουν πέσει, λόγω εκλογών το τελευταίο διάστημα, πάνω στις εξελίξεις που αφορούν στις ευρωεκλογές.

Όλα τα φώτα της επικαιρότητας έχουν πέσει, λόγω εκλογών το τελευταίο διάστημα, πάνω στις εξελίξεις που αφορούν στις ευρωεκλογές.

ΓΡΑΦΕΙ Η Φώφη Γιωτάκη

Θα γίνουν σίγουρα τον Μάη σε όλη την Ευρώπη και άρα δεν υπάρχει ενδεχόμενο ανατροπής του χρόνου διεξαγωγής τους.

Και επειδή, επίσης... κάποια στιγμή μέχρι τον Οκτώβρη θα γίνουν οι εθνικές εκλογές, το ενδιαφέρον κολλάει σαν «βεντούζα» στις έντονες διεργασίες, το παρασκήνιο και συνολικά στην προετοιμασία των κομμάτων για την «μητέρα των μαχών».

Οι δημοσκοπήσεις ανεβοκατεβάζουν προσδοκίες. Οι αρχηγοί των κομμάτων παίρνουν θέσεις βολής. Τσίπρας και Μητσοτάκης εμφανίζονται πανέτοιμοι για την τελική μονομαχία. Η Φώφη Γεννηματά δίνει αγώνα ανάδειξης του ΚΙΝΑΛ σε πρωταγωνιστική δύναμη της κεντροαριστεράς. Κινήσεις και πρόσωπα της κεντροαριστεράς αναζητούν τον δικό τους ρόλο.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Οι υποψήφιοι βουλευτές και ευρωβουλευτές διαγκωνίζονται για μία έδρα. Πολίτες και ψηφοφόροι ψηλαφίζουν τις ενδείξεις για την «επόμενη μέρα» των εκλογών, το πως θα διαμορφωθεί το μοντέλο διακυβέρνησης της χώρας και πως εν τέλει θα λυθούν τα ζητήματα της καθημερινότητάς τους. Βλέπουν, κρίνουν για να αποφασίσουν- αν δεν συμπεριλαμβάνονται στην άχαρη ζώνη των αναποφάσιστων...

Είναι λοιπόν... νομοτελειακή η επικράτηση της εικόνας που αφορά κυρίως στις εθνικές εκλογές και στις ευρωεκλογές. Προς το παρόν τουλάχιστον. Η αναμέτρηση των κομμάτων είναι σοβαρή υπόθεση στις δημοκρατίες και δεν χωρά αμφιβολία. Ωστόσο υπάρχουν και άλλες παρατάξεις- και άλλοι αρχηγοί και υποψήφιοι, που δίνουν την δική τους μάχη εν' όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του Μάη.

Οι ίδιοι έχουν κινητοποιηθεί αλλά ακόμη δεν έχουν καταφέρει να κεντρίσουν σε σημαντικό βαθμό το ενδιαφέρον των ψηφοφόρων για το ποιοι και πως θα αλλάξουν προς το καλύτερο την ζωή τους στον Δήμο και την Περιφέρειά τους. Και όμως η επιλογή ικανών και αποτελεσματικών αυτοδιοικητικών είναι στην εποχή μας, καθοριστικής σημασίας για την υπέρβαση του γραφειοκρατικού κράτους. Τουλάχιστον...

Send this to a friend