Αθήνα

6 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Ο Τριαντάφυλλος «δίκασε» την Μαριπόζα στο Survivor και στο Twitter έγινε «χαμός»!

STIGMA

Oι γενναίοι της Σαμοθράκης…

Που να φανταζόταν ο Σταμάτης Τσαρουχάς, όταν το 2003 γύριζε την εκπληκτική ταινία που φέρει και τον τίτλο αυτού του κειμένου, ότι 16 χρόνια μετά στο συγκεκριμένο νησί της Βόρειας Ελλάδας θα υπάρξουν πραγματικά κάποιοι γενναίοι. Όχι γιατί είναι έτοιμοι να πολεμήσουν.

Όχι γιατί έκαναν κάποια ηρωική πράξης που αξίζει τιμές και παράσημα από την πατρίδα. Είναι γενναίοι απλά γιατί… εγκλωβίστηκαν στην ίδια τους την χώρα ή άλλοι σε μια χώρα που ήρθαν να αφήσουν τα ωραία τους χρήματα για να κάνουν διακοπές. Να ξεκουραστούν δηλαδή…

Πέρασε ίσως στα ψιλά των ειδήσεων των ημερών, όπου κυριαρχούν οι καταστροφικές πυρκαγιές, αλλά και σε αυτό το νησί έχουμε να κάνουμε με μια καταστροφική εξέλιξη για δεκάδες οικογένειες που ζουν από τον τουρισμό. Από την περασμένη Κυριακή η Σαμοθράκη είναι… αποκομμένη από τον υπόλοιπο κόσμο αφού δεν γίνονται ακτοπλοϊκά δρομολόγια.

Περισσότεροι από 2000 άνθρωποι περιμένουν μάταια νυχθημερόν στο λιμάνι για να δουν το καράβι που θα βάλει τέλος στην περιπέτεια τους. Αυτά που αναμένονται σήμερα, Τετάρτη, παραμονή του Δεκαπενταύγουστου. Κόσμος που χάλασε τις διακοπές του, κόσμος που δεν μπόρεσε να πάει στο νησί που είχε κανονίσει από μήνες να περάσει μερικές ημέρες. Επιχειρηματίες, ξενοδόχοι, ιδιοκτήτες δωματίων, εστιατορίων και καφέ που τα είδαν να αδειάζουν και να μην ξαναγεμίζουν, που είδαν κρατήσεις να ακυρώνονται. Μόνο και μόνο επειδή κάποιοι αποφάσισαν να παίξουν με τα… ακτοπλοϊκά συμφέροντά τους.

Φαινόμενο που δυστυχώς κάθε καλοκαίρι εμφανίζεται. Το χτύπημα στον τουρισμό μεγάλο και το φετινό… φιάσκο των 3-4 ημερών το νησί σίγουρα θα το πληρώσει τα επόμενα χρόνια. Η νεοσύστατη ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού, αλλά και η λαμπερή κυρία Γκερέκου ως πρόεδρος του ΕΟΤ ίσως πρέπει να μεριμνήσουν για να γίνει κατανοητό πως τουρισμός δεν είναι μόνο η Μύκονος, η Σαντορίνη, η Πάρος και η Κρήτη. Αν όντως ενδιαφέρονται…

Τι περιμένει η Ελλάδα από τον Μπάιντεν;
Μένιος Σακελλαρόπουλος: Ο… αντιτουριστικός «Φαραώ» που νίκησε τη μοίρα του!
Το προφίλ των αρνητών του εμβολιασμού
Παναθηναϊκός: Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα… και φέρνει πιο κοντά την Ευρώπη!
Ο βιασμός ΔΕΝ παραγράφεται
Ο Γιακουμάκης που… μούντζωσε τους ειδικούς!