Αθήνα

9 oC

αραιές νεφώσεις

Οι ιστορίες πίσω από τους ήρωες του καλοκαιριού

Κάθε καλοκαίρι όλο και ένας νέος ήρωας ξεπηδά στην Ελλάδα όπως ακριβώς όλα τα παιδιά του αθλητισμού που φέτος μας προσέφεραν μεγάλες χαρές σε μια δύσκολή περίοδο για την χώρα μας.

Γράφει η Ειρήνη Αρβανίτη

Κανείς όμως δεν ξέρει τους προσωπικούς αγώνες που έχουν δώσει τόσο οι ίδιοι οι αθλητές όσο και οι οικογένειές τους.

Ποιος ήξερε τον Στέφανο Τσιτσιμπά πριν γίνει γνωστό ότι θα αναμετρηθεί με τον κορυφαίο τενίστα του κόσμου; Σίγουρα πολλοί λίγοι.

Όμως ο Στέφανος είναι το παιδί εκείνο που σε ηλικία 5 ετών πέρασε το κατώφλι του Ομίλου Αντισφαίρισης Γλυφάδας. Είναι εκείνος που παρέμενε στο γήπεδο για ώρες μετά την προπόνησή του. Ταλέντο; Όχι μόνο! Δουλειά, δουλειά, δουλειά. Σταμάτησε το σχολείο στο Γυμνάσιο και συνέχισε τις σπουδές του online!

It’s been an amazing @wimbledon experience... thank you all for the support!

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Stefanos Tsitsipas (@stefanostsitsipas98) στις

Στον όμιλο θυμούνται τους καθηγητές του που πήγαιναν στην Ακαδημία για να τον διαβάσουν. Και η οικογένειά του εκεί στήριγμα! Ο πατέρας του άφησε την δουλειά του για να μπορεί να τον συνοδεύει σε τουρνουά στο εξωτερικό.

Όλο το χειμώνα που θα ξυπνά για προπονήσεις, θα πρέπει να τηρεί ένα αυστηρό πρόγραμμα καθημερινότητας και δίπλα του δεν θα είναι κανείς άλλος από την οικογένειά του.

Diving into 2018 World Cup ⚽️ like...

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Stefanos Tsitsipas (@stefanostsitsipas98) στις

Γιατί μπορεί να τον νιώσαμε «παιδί» μας, μπορεί να αγωνιούσαμε για την κατάληξη του αγώνα όμως εμείς πάλι θα ασχοληθούμε με τον Τσιτσιμπά και τα άλλα παιδιά το επόμενο καλοκαίρι, σε μια νέα τους διάκριση.

Γιατί οι ήρωες του καλοκαιριού θα έπρεπε να είναι οι ήρωες της καθημερινότητας μας!

Send this to a friend