Αθήνα

10 oC

ασθενείς βροχοπτώσεις

Οι πολιτικοί είναι «γυμνοί»...

Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι αντιδράσεις κατοίκων σε περιοχές της Μακεδονίας, που επισκέπτονται υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ.

Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι αντιδράσεις κατοίκων σε περιοχές της Μακεδονίας, που επισκέπτονται υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ.

ΓΡΑΦΕΙ Ο Ανδρέας Κωνσταντάτος

Ο κ. Χρ. Γιαννούλης υποψήφιος περιφερειάρχης, αποδοκιμάστηκε στις καφετέριες των Γιαννιτσών και οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ίδιου κόμματος Κώστας Αρβανίτης και Αλέξανδρος Νικολαΐδης τα άκουσαν σε Κατερίνη και Εορδαία.

Είναι καινούργιο το φαινόμενο; Όχι βέβαια. Από το 2011 έως και το 2015 δεν τολμούσε να βγει στέλεχος, των τότε κυβερνήσεων έξω χωρίς να δεχτεί αποδοκιμασίες. Θυμάμαι που περίοικοι, είχαν αποκλείσει τον κ. Πάγκαλο σε μια ταβέρνα, στην εκλογική του περιφέρεια όταν έμαθαν ότι βρίσκεται εκεί, θυμάμαι την επίθεση στον Κωστή Χατζηδάκη και τον Ανδρέα Λοβέρδο για να αναφέρω μερικές από τις δεκάδες.

Μπορεί να πει κανείς, ότι η οικονομική κρίση κατεδάφισε το κύρος τους ανάμεσα στους πολίτες, στέρησε την όποια  αξιοπιστία  μπορεί να είχαν και τώρα είναι «γυμνοί» απέναντι στους ψηφοφόρους τους. Η συμφωνία των Πρεσπών, ήρθε επιβαρυντικά σ’ αυτό το κλίμα που κυριαρχεί στην κοινωνία.

Και αντί οι πολιτικοί να προσπαθήσουν να κτίσουν γέφυρες επικοινωνίας και εμπιστοσύνης μαζί τους, χλευάζουν όσους, απλά διαμαρτύρονται, όσους δεν θέλουν να τους δώσουν το χέρι τους στις καφετέριες, τους βάζουν ταμπέλες, τους αποκαλούν «φασίστες» και νομίζουν πως έτσι τέλειωσαν.

Δεν είναι τυχαίο ότι μετά τη τελευταία μεγάλη διαδήλωση στο Σύνταγμα, κατά της συμφωνίας των Πρεσπών, ο ίδιος ο πρωθυπουργός της χώρας είχε αποκαλέσει τους συγκεντρωμένους «ακροδεξιούς λαϊκιστές» μπροστά στον Γάλλο προέδρο Εμανουέλ Μακρόν.

Η κρίση ενίσχυσε τον λαϊκισμό, το κύμα του οποίου «καβάλησε» ο ΣΥΡΙΖΑ και έγινε κυβέρνηση, ενίσχυσε και τη φασιστική ακροδεξιά και την έβαλε στη Βουλή και έβγαλε από το καβούκι τους κάθε λογής ακραίους.

Να τους «τσουβαλιάζει» όλους ο πρωθυπουργός σ’ ένα σακί αποτελεί πολιτική επιλογή του, μόνο που τώρα στρέφεται εναντίον του. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως η διχαστική πολιτική έφτασε στο τέλος της, δεν αποδίδει, εγκλωβίζει τον ΣΥΡΙΖΑ σε μια μικρή δεξαμενή ψηφοφόρων και οδηγεί το κόμμα σε κατάρρευση των ποσοστών του.

Send this to a friend