• Σάββατο, 19 Ιανουαρίου
  • 18:59

Αθήνα

5 oC

ελαφρές νεφώσεις

Οι προϋποθέσεις της Φώφης Γεννηματά

Ιστορική ευθύνη έχει η Φώφη Γεννηματά στο να πετύχει τη διεύρυνση της κεντροαριστεράς στην χώρα. Σε εκείνη έτυχε η ιστορική ευκαιρία που της δίνεται για να το πετύχει και πράγματι, υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να μεγαλώσει περισσότερο το συνολικό εγχείρημα που ανέλαβε πριν και μετά την εκλογή της.

Γράφει ο Βαγγέλης Γιακουμής

Πρώτη προϋπόθεση: Είναι από τους ελάχιστους πολιτικούς αρχηγούς που δεν κινδυνεύει το πολιτικό του μέλλον. Διαθέτει σταθερότητα, δεν αμφισβητείται από κανέναν ενώ αντίθετα οι δύο πολιτικοί της αντίπαλοι παρουσιάζουν τρωτά σημεία. Άσχετα αν ο ένας εκ των δύο παρουσιάζει περισσότερες δημοσκοπικές πιθανότητες να γίνει πρωθυπουργός στις εκλογές και φαινομενικά όλα δείχνουν μια χαρά.

Δεύτερη προϋπόθεση: Διότι οι πολίτες αντιλαμβάνονται ότι θα πρέπει στο πολιτικό σύστημα να μπει ως «σφήνα» ανάμεσα στα δύο πολιτικά άκρα ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ το «κίνημα αλλαγής» για να υπάρχει ισορροπία με την ενισχυμένη παρουσία ενός κεντροαριστερού κόμματος.

Τρίτη προϋπόθεση: Δεν υπάρχουν πλέον σκορπισμένα δεξιά και αριστερά κόμματα, αρχηγοί και αρχηγίσκοι, φορείς και κινήσεις που να μην βρίσκονται κάτω από την ίδια πολιτική στέγη. Το Κίνημα αλλαγής.

Τέταρτη Προϋπόθεση είναι πως από την έως τώρα πολιτική συγκυρία, δεν φαίνεται ότι η Ν.Δ μπορεί να κυβερνήσει από μόνη της και άρα θα χρειαστεί τουλάχιστον ένα κόμμα ακόμη για να το πετύχει. Μπορεί να μην είναι το κόμμα της κεντροαριστεράς, μπορεί όμως και να είναι, αν η χώρα το έχει ανάγκη.

Πέμπτη προϋπόθεση: Η Φώφη Γεννηματά, είναι από τους πολιτικούς αρχηγούς που διαθέτουν υψηλή δημοφιλία, όχι μόνο τώρα αλλά τα τελευταία χρόνια. Δεν προκαλεί , δεν είναι πολιτικός των άκρων , διαθέτει πολιτικό κριτήριο και αίσθηση ξέροντας να διαχωρίζει το αληθινό από το ψεύτικο.

Όλες αυτές τις προϋποθέσεις τις αναγνωρίζουν και οι σύντροφοί της αλλά και οι πολιτικοί της αντίπαλοι και γι αυτό η προσπάθεια που κάνει μπορεί να πετύχει. Το θέμα είναι να το πιστέψουν και όλοι οι άλλοι εντός της ενιαίας πολιτικής στέγης που βρίσκονται, γιατί αν πετύχει η ίδια πετυχαίνουν και όλοι μαζί της.

Αυτονόητο είναι πως αν συμβεί το αντίθετο, το ίδιο θα επηρεάσει και τους άλλους δίπλα της όχι μόνο την ίδια.

Send this to a friend