Αθήνα

8 oC

ελαφρές νεφώσεις

Οικόπεδα με δόσεις

Που να γνώριζαν οι πατεράδες μας πως κάποτε θα έρθει η στιγμή και θα κατηγορηθούν ότι είναι αυτοί υπεύθυνοι για τις φονικές πυρκαγιές εξ αιτίας της αγοράς στο οικοπεδάκι του μισού στρέμματος που έκαναν κάποτε για να αποκαταστήσουν τα παιδιά τους και όχι εκείνοι που τους έταζαν για μια ψήφο οικόπεδα με δόσεις.

Γράφει ο Βαγγέλης Γιακουμής

Ένα οικοπεδάκι που αγόρασαν με χίλια ζόρια , με βερεσέ που μάτωσαν τις δεκαετίες του 60 και του 70 να ξεπληρώσουν για να κτίσουν ένα δωμάτιο για την οικογένειά τους. Έκτισαν πάνω σε μπάζα, ρέματα και μέσα σε δάσος ορισμένες φορές χωρίς να γνωρίζουν τι επιτρέπεται και τι όχι. Είναι αλήθεια αλλά αυτά αλλά για σκεφτείτε σας παρακαλώ πόσες φορές δεν ερχόταν η επίσημη πολιτεία και τα έκανε όλα αυτά που κατηγορεί τώρα ως αυθαίρετα, νόμιμα κάθε φορά πριν τις εκλογές.

Φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ, μα δεν είναι θέμα κομμάτων αλλά είναι θέμα αντίληψης και πολιτικής προσέγγισης. Σίγουρα ο μόνος που δεν ευθύνεται είναι ο “υπαλληλάκος” όταν έπαιρνε 3 και 60 τα χρόνια εκείνα και σήμερα μαστίζεται από τη φτώχεια λόγω της οικονομικής κρίσης. Ευθύνονται όλοι οι κρίκοι της αλυσίδας που τότε δεν έκαναν τίποτα απολύτως για να μην ζήσουμε σήμερα όλα αυτά που ζήσαμε με αποτέλεσμα να χαθούν δεκάδες ανθρώπινες αθώες ψυχές.

Το μόνο που έκαναν όλοι αυτοί ήταν να κλείνουν τα μάτια και να υπόσχονται οικόπεδα με δόσεις, παράνομα , χωρίς άδεια αλλά το σπουδαιότερο χωρίς απολύτως καμία ευθύνη για το θάνατο που θα προκαλούσαν σαράντα χρόνια μετά.

Send this to a friend