• Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου
  • 03:43

Αθήνα

5 oC

ελαφρές νεφώσεις

Όλα στραβά

Τίποτε δεν πάει για την κυβέρνηση όπως πραγματικά υπολόγιζε:

Γράφει ο Αιμίλιος Περδικάρης

- Η αισιοδοξία για άμεση λύση στο Σκοπιανό έδωσε τη θέση της σε παιχνίδι καθυστερήσεων εκ μέρους της πΓΔΜ - μετατρέποντας την αναμονή της Αθήνας σε εκνευρισμό και «καρφιά» για τον Σκοπιανό υπουργό Εξωτερικών.

- Η αισιοδοξία για «καθαρή» έξοδο δίνει τη θέση της σε ανησυχία για τη μεταμνημονιακή εποπτεία και η ιταλική κρίση βάζει οριστικό τέλος - όπως όλα δείχνουν - στα σχέδια για έξοδο στις αγορές, λόγω των αυξημένων επιτοκίων δανεισμού.

- H αντίστοιχη αισιοδοξία για λύση στο χρέος μετριάζεται τόσο από τις καθυστερήσεις εκ μέρους του Βερολίνου όσο και από τις καθόλου γενναιόδωρες ρυθμίσεις που εμφανίζονται διατεθειμένοι να δώσουν οι Ευρωπαίοι, απόντος, ως φαίνεται, του ΔΝΤ.

- Η μουρμούρα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ εντείνεται, καθώς ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών παραδέχθηκε πως ο ΕΝΦΙΑ θα αυξηθεί και στις λαϊκές συνοικίες. Το ίδιο και σε ό,τι αφορά τις συντάξεις, καθώς όλα δείχνουν ότι οι ελπίδες για αναστολή στην εφαρμογή των περικοπών αποδεικνύονται φρούδες.

- Η Τουρκία κλιμακώνει τις προκλήσεις όσο πλησιάζουν οι εκλογές, αλλά και τις απειλές, την ώρα που οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί παραμένουν κρατούμενοι για σχεδόν 4 μήνες στην Αδριανούπολη χωρίς να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες.

- Τα κρούσματα βίας και ανομίας στο κέντρο της Αθήνας και άλλων πόλεων αυξάνονται, καθώς δρουν ανενόχλητοι κουκουλοφόροι, «Ρουβίκωνες» και άλλοι, ενώ η εγκληματικότητα αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους φόβους για τους πολίτες.

Όλα στραβά, δηλαδή...

Το όλο σκηνικό μπορεί λοιπόν να μην είναι αυτό που λέμε «εκρηκτικό». Δεν είναι, όμως, και ευχάριστο για την κυβέρνηση. Και δεν αποκλείεται να είναι αυτό που θα καθορίσει τις πολιτικές εξελίξεις και τις αποφάσεις Τσίπρα για το μέλλον μετά το τέλος του προγράμματος τον Αύγουστο και το χρόνο των εκλογών. Εκτός κι αν κάτι αλλάξει δραματικά ως προς όλα τα παραπάνω. Που δεν φαίνεται...

Send this to a friend