Αθήνα

18 oC

ελαφρές νεφώσεις

Όλα τα λεφτά για ένα Debate με τον Κυριάκο

«Ο πνιγμένος από τα μαλλιά πιάνεται», λέει η παροιμία και ταιριάζει στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, που έσπευσαν να κατηγορήσουν τον κ. Μητσοτάκη γιατί πρότεινε Debate με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς και όχι με τον κ. Τσίπρα προσωπικά.

«Ο πνιγμένος από τα μαλλιά πιάνεται», λέει η παροιμία και ταιριάζει στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, που έσπευσαν να κατηγορήσουν τον κ. Μητσοτάκη γιατί πρότεινε Debate με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς και όχι με τον κ. Τσίπρα προσωπικά.

ΓΡΑΦΕΙ Ο Ανδρέας Κωνσταντάτος

Θεώρησαν, μάλιστα, πως ο κ. Μητσοτάκης κρύβεται ή φοβάται και επανέφεραν το ζήτημα της τηλεοπτικής μονομαχίας των δύο, πιστεύοντας απλά πως ο «άχαστος» κ. Τσίπρας μπορεί να στριμώξει τον πρόεδρο της ΝΔ στο τηλεοπτικό ρινγκ.

Με 9,5 μονάδες πίσω, με χαμένες όλες τις περιφέρειες και τους μεγάλους δήμους (όπου για πρώτη φορά κυβερνόν κόμμα δεν εξέλεξε υποψήφιο στο δεύτερο γύρο σε Θεσσαλονίκη και Πειραιά) να βάζει κάποιος όλα… τα λεφτά του, σε μια τηλεοπτική μονομαχία με το βασικό αντίπαλο του, αποκαλύπτει πως η φαρέτρα του είναι άδεια.

Ο κ. Τσίπρας οδηγείται σε εθνικές εκλογές, με μια τριπλή αποδοκιμασία στην πλάτη. Δεν μπορεί να αλλάξει την πολιτική του, δεν μπορεί να πάρει πίσω τα διλήμματα του, δεν μπορεί να δώσει μερικά δισεκατομμύρια ακόμα, δεν μπορεί να υποσχεθεί κάτι σοβαρό και αξιόπιστο.

Όλα αυτά τα ξέρει, γι’ αυτό κινείται μόνο επικοινωνιακά. Πρώτα όμως πρέπει να «καθαρίσει» τον εαυτό του από τις ευθύνες της μεγάλης ήττας και να αναζητήσει παράλληλα επιθετικές κινήσεις, όπως μια  τηλεοπτική μονομαχία με τον κ. Μητσοτάκη.

Απομακρύνει  συνεργάτες του λες και φταίνε μόνο αυτοί που δεν μπόρεσαν να διαβάσουν τι γίνεται στην κοινωνία, να εκτιμήσουν τις πολιτικές εξελίξεις και δουν την πραγματικότητα των αριθμών στις δημοσκοπήσεις. Μήπως δεν ήταν ο ίδιος  που δημόσια κατηγορούσε τους δημοσκόπους και ζητούσε από τους πολίτες να μην πιστεύουν τις μετρήσεις;

Και επειδή αυτό δεν είναι αρκετό για να βελτιώσει την δραματική κατάσταση που βρίσκεται, μετέτρεψε και εξακολουθεί να μετατρέπει την προεκλογική εκστρατεία, σε μια μονομαχία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Δικαίωμά του. Μόνο που τώρα δεν μπορεί να του πει, όπως πριν λίγες βδομάδες στη Βουλή, «είσαι πολύ λίγος εσύ να μιλάς για εμένα».

Γιατί, το «λίγος» η το «μεγάλος», τον τσαμπουκά, την ύβρη, την αλαζονεία ή την ποιότητα στο ύφος ενός πολιτικού, το κρίνουν τελικά οι πολίτες σε μια δημοκρατία και η δική τους κρίση έχει μοναδική αξία.

Ο κ. Τσίπρας δεν πληρώνει τα λάθη του επικοινωνιακού του επιτελείου -όλοι  γνώριζαν πως οι εκτιμήσεις Βερναδάκη ήταν για γέλια - πληρώνει τα δικά του λάθη, που κατάλαβε ο ελληνικός λαός .

Υπέστη μια θανάσιμη ήττα, παίζοντας στο δικό του παιγνίδι και η  εμφάνιση του, ως ηττημένου των εκλογών, σ' ένα debate , θα είναι ένα μαρτύριο χειρότερο, από του Ταντάλου...

Send this to a friend