Αθήνα

10 oC

ελαφρές νεφώσεις

Ολυμπιακός: Μπαρτζώκα... για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολλή!

Το κλίμα στο ΣΕΦ ήταν πανηγυρικό και λειτούργησε ως μαγνήτης ώστε να βρεθεί κόσμος στις εξέδρες του.

Το κλίμα στο ΣΕΦ ήταν πανηγυρικό και λειτούργησε ως μαγνήτης ώστε να βρεθεί κόσμος στις εξέδρες του.

ΓΡΑΦΕΙ Ο Μιχάλης Τσαμπάς

Αρκετά περισσότερος από προηγούμενα ματς του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα. Από την μία η βράβευση του εμβληματικού αρχηγού Βασίλη Σπανούλη ως πρώτος σκόρερ στην ιστορία της διοργάνωσης. Από την άλλη η επιστροφή και πρεμιέρα στον πάγκο του Γιώργου Μπαρτζώκα, που όπως αναμένονταν γνώρισε και την αποθέωση.

Η Άλμπα Βερολίνου δεν ήταν η ομάδα φόβητρο κι υπό αυτή την έννοια έμοιαζε ιδανική συνθήκη ώστε το κλίμα ευφορίας να συνεχιστεί και μετά το πρώτο τζάμπολ, αλλά κυρίως με την λήξη της αναμέτρησης. Η πραγματικότητα όμως ήταν διαφορετική αφού από τη μία οι Γερμανοί αποδείχθηκαν σκληρά καρύδια κι από την άλλη ο Ολυμπιακός έβγαλε ξανά τις πολλές φετινές παθογένειές του.

Ο Μπαρτζώκας είναι ένας καλός προπονητής που μέσα από την δουλειά μπορεί να αλλάξει πολλά. Όμως δεν είναι ο Χάρι Πότερ που με ένα μαγικό ραβδάκι από το πρώτο βράδυ του θα βλέπαμε άλλη ομάδα. Ειδικά όταν οι εξ Αμερικής ορμώμενοι παίκτες του δύσκολα θα μπορούσαν να κάνουν την διαφορά όχι φυσικά στην Ευρωλίγκα που δεν την κάνουν, αλλά ούτε καν σε μια ομάδα της Α1.

Βέβαια στην χρονική στιγμή που βρισκόμαστε είναι δύσκολο να αλλάξουν πολλά κι έτσι ο νέος προπονητής των Πειραιωτών είναι αναγκασμένος να πορευτεί με όσα εφόδια διαθέτει κι απλά να περιμένει να ολοκληρωθεί μια έτσι κι αλλιώς μαρτυρική χρονιά για την ομάδα.

Πλέον το 2 στα 2 που είχε ως στόχο ο Ολυμπιακός για την διαβολοβδομάδα... πήγε περίπατο, όπως στον «κουβά» πετάχτηκε και εκείνο το... διπλό καρδιάς πριν από μερικές ημέρες στην Βαλένθια. Στο λιμάνι δεν επέστρεψε μόνο ο Μπαρτζώκας, αλλά και η (σκληρή) πραγματικότητα.

Send this to a friend