Αθήνα

15 oC

αίθριος καιρός

Οσμή παρακράτους

Τι έγινε ρε σύντροφοι; Το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους, τείνει να μετατραπεί στη μεγαλύτερη ντροπή για την αριστερά;

Τι έγινε ρε σύντροφοι; Το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους, τείνει να μετατραπεί στη μεγαλύτερη ντροπή για την αριστερά;

ΓΡΑΦΕΙ Ο Ανδρέας Κωνσταντάτος

Είναι αλήθεια τα όσα καταγγέλλει, ο περίφημος προστατευόμενος μάρτυρας σας, πως τον πιέσατε να βάλει στη φυλακή δυο- τρεις πολιτικούς;

Αφού ο Πολάκης και οι φιλικές σας εφημερίδες έχουν πρόσβαση στις δικογραφίες, γιατί δεν βγάζετε και τη κατάθεση του μάρτυρα, που του προσφέρατε προστασία και ανωνυμία, να μάθουμε και εμείς την αλήθεια;

Νομίζω πως οι πολίτες αντιλαμβάνονται σιγά σιγά τον σχεδιασμό της κυβέρνησης. Δεν την ενδιαφέρει η αντιμετώπιση της διαφθοράς, άλλα η πάση θυσία παραμονή της στην εξουσία.

Το είχε πει ο κ. Πολάκης στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, το είχε αποδεχθεί ο κ. Τσίπρας και όλο το κόμμα «αν δεν βάλουμε δυο τρεις στη φυλακή εκλογές δεν παίρνουμε».

Αλλά τα πράγματα δεν πάνε πάντα όπως τα σχεδιάζεις στην πολιτική. Υπάρχουν και αστάθμητοι παράγοντες.

Δόθηκε η ιδιότητα προστατευόμενου μάρτυρα στον Νίκο Μανιαδάκη για να καταθέσει στη Δικαιοσύνη, όσα ξέρει για το σκάνδαλο NOVARTIS ανεξάρτητα από τη δική του συμμετοχή στην υπόθεση, εδώ και σχεδόν δέκα μήνες. Τον κρύψανε πίσω από ένα ψεύτικο όνομα, αλλά κομματικές εφημερίδες και στελέχη της κυβέρνησης γνώριζαν ποιος πραγματικά είναι.

Όταν λοιπόν η έρευνα της εισαγγελέως διαφθοράς, δεν έβγαζε στοιχεία για πολιτικά πρόσωπα, τον κάλεσαν ξανά και τον «πίεσαν» κατά δήλωση του να «δώσει» Σαμάρα, Γεωργιάδη και Στουρνάρα.

Αυτούς ήθελαν, ήταν αρκετοί και δυνατά ονόματα για να συγκλονίσουν την κοινή γνώμη και να δείξουν τη διαφθορά του «παλιού» πολιτικού συστήματος.

Έλα όμως που η υπόθεση κάπου στράβωσε και ο προστατευόμενος μάρτυρας αρνήθηκε να δώσει ψευδή κατάθεση. Τι κάνουμε διερωτήθηκαν. Τον ...βάπτισαν «Χριστοφοράκο», διέδιδαν ότι ήθελε να φύγει και έβγαλαν την ουρά τους έξω. Άλλωστε άχρηστος τους ήταν, δεν είχε τίποτα να τους δώσει.

Όμως εδώ, τα πράγματα είναι πολύ πιο σκοτεινά. Φαίνεται να διαπλέκεται ανοικτά η κυβέρνηση με τμήμα της Δικαιοσύνης, να γνωρίζουν φιλικές εφημερίδες και κυβερνητικά στελέχη λεπτομέρειες μιας υπόθεσης με προστατευόμενους μάρτυρες που δεν θα έπρεπε να γνωρίζουν, να προαναγγέλλουν εξελίξεις καθοδηγώντας έρευνα και Δικαιοσύνη , να υπάρχει ακόμα και εμπλοκή της ΕΥΠ σ' αυτί τη δυσώδη ιστορία.

Μοιάζει σαν όλη αυτή την υπόθεση της NOVARTIS, να μην την εξετάζει η Δικαιοσύνη μόνη της αλλά μαζί με μια παρέα που βρίσκεται κοντά και γύρω από το Μαξίμου.

Δηλαδή ένα παρακράτος. Γιατί αυτή ακριβώς είναι η έννοια του παρακράτους .Να δρα παράλληλα και να κατευθύνει ανεξάρτητους θεσμούς της χώρας ,αλλοιώνοντας τη Δημοκρατία. Ένα σύνολο παράνομων κρυφών μηχανισμών που στέκουν δίπλα στην πολιτική εξουσία ή είναι μέρος αυτής, και πράττουν ακολουθώντας εντολές της, ώστε να χειραγωγείται η πολιτική ζωή ενός τόπου, σύμφωνα η Βικιπαίδεια. Βλέπεται ομοιότητες;

Η αλήθεια είναι ότι η αριστερά σ' αυτή τη χώρα ήταν εκείνη που πάντα κατήγγειλε το παρακράτος της δεξιάς. Χρειάστηκαν μόλις τέσσερα χρόνια για να δοθεί το δικαίωμα στη δεξιά, να καταγγείλει παρακράτος της αριστεράς.

Η εμβληματική τοποθέτηση που καθοδηγεί και αποτελεί το δόγμα της κυβέρνησης και με βάση αυτό πολιτεύεται και έφτασε εδώ σήμερα, δεν έγινε από τον κ. Τσίπρα, αλλά από τη σύζυγο του, την κα Μπαζιάνα, που είπε κάποτε, με παράπονο «πήραμε την κυβέρνηση αλλά όχι την εξουσία».

Και γι' αυτή την εξουσία και την παραμονή τους εκεί μπορεί να φυλακίσουν και τους πολιτικούς τους αντιπάλους;

Send this to a friend