Αθήνα

18 oC

ελαφρές νεφώσεις

Όταν απουσιάζει το αυτονόητο

Όταν οι δύο πολιτικοί αρχηγοί Αλέξης Τσίπρας και Κυριάκος Μητσοτάκης καταφέρουν να μιλήσουν απ ευθείας στην καρδιά των πολιτών, τότε σίγουρα κάτι θα έχει αλλάξει στη χώρα.

Γράφει ο Βαγγέλης Γιακουμής

Αν οι κύριοι Τσίπρας και Μητσοτάκης δείξουν ότι ξεπερνούν τις δυνατότητες τους και αναγνωρίζουν εκείνες των συμπολιτών μας που θέλουν να δημιουργήσουν δίνοντας νέες ευκαιρίες στην Ελλάδα και την ανάπτυξη τους, πάλι σίγουρα θα έχουμε κάνει ως χώρα ένα βήμα μπροστά.

Αν ο πρωθυπουργός και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αντιληφθούν ότι η μεταπολίτευση έχει αλλάξει, και ο κόσμος αναζητά νέες λύσεις , τότε επιτέλους θα μιλάμε διαφορετική γλώσσα.

Αν οι δύο αρχηγοί του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ δεν καταφέρουν να περπατήσουν τον ίδιο δρόμο έστω με τον δικό του τρόπο ο καθένας και δεν συναντηθούν στο τέλος του, τόσο η Ελλάδα θα είναι αντιπαραγωγική και οι πολίτες της αποκλεισμένοι απο τις ευκαιρίες της υπόλοιπης Ευρώπης με την οποία χάνουμε χρόνο και μεγαλώνουμε την απόσταση.

Πρέπει τόσο ο κ. Τσίπρας, όσο και ο κ. Μητσοτάκης μαζί με τη Φώφη Γεννηματά να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι και να συζητήσουν τι τους ενώνει και όχι τι τους χωρίζει. Σίγουρα έχουν να χωρίσουν αρκετά. Στην μεταμνημονιακή Ελλάδα όμως αυτά που τους ενώνουν είναι περισσότερα από αυτά που τους χωρίζουν και η Ελλάδα δεν πρέπει να χάσει και νέες ευκαιρίες. Δεν μπορεί οι λαοί της Ευρώπης να προοδεύουν με το δυναμικό των χωρών να εξελίσσεται συνεχώς, και εμείς εδώ ακόμη να νομίζουμε ότι αφ' ενός ήμαστε πιο έξυπνοι απο αυτούς και σίγουρα πολύ καλύτεροι. Αν το πιστεύουμε αυτό τότε κάτι δεν κάνουμε καλά και σίγουρα δεν έχουμε περιθώρια να βελτιωθούμε.

Αν η πολιτική ηγεσία της χώρας δεν κάνει το αυτονόητο για τους πολίτες της τότε ασφαλώς θα ήμαστε καταδικασμένοι να περπατάμε πάνω στον ίδιο δρόμο που δεν είναι ασφαλώς στρωμένος με ροδοπέταλα.

Send this to a friend