Αθήνα

11 oC

ελαφρές νεφώσεις

Πάλι ψέματα λέει ο Τσίπρας!

Πάλι ψέματα λέει ο Τσίπρας!

Τώρα που ο κ. Τσίπρας δυσκολεύεται να διαχειριστεί επικοινωνιακά την τραγική πραγματικότητα και να καλύψει τα ψέματα που συνόδευσαν την δήθεν διαπραγμάτευση του 2015, η οποία κατέληξε, όχι μόνο στην υπογραφή του 3ου μνημονίου αλλά και σε συμφωνία για 4ο (στο περιβόητο Eurogroup του Μαΐου οπότε και δέχθηκε τα μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους από το 2018), ανακάλυψε την … συναίνεση!

xatzi_aliki-150x150Γράφει η Αλίκη Χατζή

Πρόσχημα είναι, ένα νέο παραμύθι με το οποίο ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση του επιδιώκουν να επιτύχουν τον εξευτελισμό των αντιπάλων τους παρουσιάζοντάς τους ως αδιαλλάκτους! Η επίκληση της συναίνεσης επιδιώκει την πολιτική νομιμοποίηση του κ. Τσίπρα και των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, καθώς βρίσκονται έκθετοι στην ελληνική κοινωνία και στους ευκαιριακούς τους ψηφοφόρους.

Τα στοιχεία που επιβεβαιώνουν του λόγου το αληθές είναι όσες ακριβώς και οι απατηλές υποσχέσεις του πρωθυπουργού προς τους Έλληνες πολίτες. Ο πολιτικός που εκμεταλλεύτηκε τον αντιμνημονιακό αγώνα μέσα από την πιο ακραία και ανεύθυνη ρητορική και πρακτική, για να καταλήξει να υλοποιήσει το απεχθέστερο όλων των μνημονίων, ζητά από τους στιγματισμένους ως «προδότες» και «κλέφτες», που δε διανοήθηκαν να λάβουν και να υλοποιήσουν παρόμοια εξοντωτικά μέτρα … συναίνεση!

Ο κ. Τσίπρας, εξαιτίας του οποίου, το 2015 η χώρα κινδύνεψε με άμεση έξοδο από την Ευρωζώνη , γνώρισε για πρώτη φορά την επιβολή των capital controls, καταβυθίστηκαν η επιχειρηματικότητα, το εμπόριο και οι συναλλαγές. Ο ίδιος, που όταν το κόμμα του ( της ριζοσπαστικής Αριστεράς) κέρδισε την πρώτη θέση και την δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας, από την πρώτη στιγμή και υπό τον οίστρο των πανηγυρισμών, επέλεξε ένα κόμμα ακροδεξιών αποκλίσεων, ομοφοβικό, με γραφικές μιλιταριστικές φαντασιοπληξίες και παραθρησκευτικές διασυνδέσεις.

Συνέπεια αυτής ης συνεργασίας είναι το δράμα που ζούμε έντονα τώρα : Η χώρα στο χείλος τού γκρεμού, ανεπανόρθωτα τραυματισμένη στο εσωτερικό και το εξωτερικό με κάθε απομεινάρι δικαιώματος πολιτικού, εργασιακού, κοινωνικού να έχει εξαερωθεί δίχως να αρθρωθεί καμιά διαμαρτυρία. Κι ο κ.Τσίπρας, που πριν από λίγες ημέρες επέλεξε να πετάξει εκτός κυβέρνησης τον κ. Φίλη για να μην χαλάσει η στενή του σχέση με τον κ. Καμμένο, επικαλείται την … συναίνεση!

Ο «πρώτος Αριστερός πρωθυπουργός», ο οποίος ευθύνεται για το τραγικό, ότι οι ιδεολογίες απώλεσαν το νόημά τους με αντάλλαγμα την εξουσία… Από ποιους ζητά συναίνεση τώρα , από αυτούς που στιγμάτισε στην κοινωνία και πέταξε βορά στην ακροδεξιά;

Ας θυσιάσει τον εταίρο του, ας πάει ταπεινά στην άκρη κι ύστερα θα’ ρθει και η συναίνεση, που οι «προδότες» κραύγαζαν ότι είναι αναγκαία!

Send this to a friend