Αθήνα

16 oC

ελαφρές νεφώσεις

Παναθηναϊκός: Έφτασε η ώρα ο Χατζηγιοβάνης να απασχολήσει ποδοσφαιρικά!

«Είμαι από την Μυτιλήνη και ξέρω από καλό λάδι», ήταν το σλόγκαν μιας διαφήμισης κάπου εκεί στα τέλη της ένδοξης δεκαετίας του ’80 και η ατάκα έμεινε διαχρονικά ακόμη και στις μέρες μας.

«Είμαι από την Μυτιλήνη και ξέρω από καλό λάδι», ήταν το σλόγκαν μιας διαφήμισης κάπου εκεί στα τέλη της ένδοξης δεκαετίας του ’80 και η ατάκα έμεινε διαχρονικά ακόμη και στις μέρες μας.

ΓΡΑΦΕΙ Ο Μιχάλης Τσαμπάς

Δεν έχω ιδέα αν ο Τάσος Χατζηγιοβάνης ξέρει από καλό λάδι, έστω κι αν έλκει την καταγωγή του από το όμορφο νησί του Ανατολικού Αιγαίου. Το βέβαιο πάντως για να παραφράσουμε και την ατάκα εκείνης της αλήστου μνήμης διαφήμισης, είναι ότι ξέρει «από καλή μπάλα». Τελευταία απόδειξη την περασμένη Κυριακή, στο Ολυμπιακό Στάδιο, όπου ήταν από τους μπροστάρηδες στην επική ανατροπή του Παναθηναϊκού κόντρα στον ΑΕΚ. Ο 22χρονος διεθνής άσος όλα τα έκανε στο χορτάρι του ΟΑΚΑ. Ακόμη και… γκολ που δεν μπήκε ποτέ πανηγύρισε!!! Σε ένα στιγμιότυπο που θα συζητιέται για χρόνια.

Όπως ήδη, παρά το νεαρό της ηλικίας του, ο γεννημένος στις 31/5/1997, έχει συζητηθεί πάρα πολύ. Δυστυχώς για τον ίδιο όχι πάντα για καθαρά ποδοσφαιρικούς λόγους, αλλά κυρίως για τα… γύρω-γύρω. Για παράδειγμα πέρσι όταν σε κάθε πέναλτι που κέρδιζε ο Παναθηναϊκός, ο ίδιος γύριζε προς τον πάγκο, σήκωνε σαν μαθητής το χέρι και εκλιπαρούσε να το χτυπήσει ήταν σκηνές που είχαν συζητηθεί. Άλλοι τον υπερασπίστηκαν με βασικό επιχείρημα την… φλόγα και τον ενθουσιασμό ενός νεαρού παίκτη και άλλοι χλεύαζαν την εικόνα αυτή που σε καμία περίπτωση δεν παρέπεμπε σε επαγγελματία ποδοσφαιριστή.

Έστω και χωρίς μεγάλες εμπειρίες. Ο Χατζηγιοβάνης απασχόλησε όμως και με το συμβόλαιό του. Σήριαλ έγινε η περίπτωση του και παράλληλα μια από τις βασικές αιτίες που χώρισαν οι δρόμοι Παναθηναϊκού-Νταμπίζα. Για μερικές χιλιάδες ευρώ οι «πράσινοι» θα έχαναν ένα περιουσιακό τους στοιχείο, ο οποίος σε μερικές εβδομάδες θα μπορούσε να υπογράψει οπουδήποτε αν ο ίδιος ο Αλαφούζος με την απομάκρυνση του τεχνικού διευθυντή δεν είχε αλλάξει ρότα. Την περασμένη Κυριακή, παρά την εξαιρετική του εμφάνιση και την συμβολή του στην ανατροπή του Παναθηναϊκού σε ένα ματς που ως το 67’ ήταν χαμένο, έγινε viral για μια… άτυχη στιγμή του, για μια λανθασμένη εκτίμηση. Πλέον όμως φαίνεται πως έφτασε η ώρα που ο Χατζηγιοβάνης θα αρχίσει για τα καλά να απασχολεί τους πάντες ποδοσφαιρικά. Ποδοσφαιρικά και μόνο…

Send this to a friend