Αθήνα

17 oC

σποραδικές νεφώσεις

Αποκάλυψη τώρα!

Η ώρα της αλήθειας έχει φτάσει για την κυβέρνηση. Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος θα πρέπει να αποδείξουν ότι... εννοούν αυτά που λένε κι ότι δεν βρίσκονται σε υπόγεια συνεννόηση, με μοναδικό σκοπό να παρατείνουν το βίο της συγκυβέρνησής τους και να πετάξουν το μπαλάκι για τη συμφωνία των Πρεσπών στην επόμενη κυβέρνηση.

Γράφει ο Αιμίλιος Περδικάρης

Ο κ. Τσίπρας καλείται ν' αποκαλύψει τις εναλλακτικές λύσεις που λέει ότι έχει και την πλειοψηφία με την οποία θα εγκριθεί η συμφωνία των Πρεσπών.

Και ο κ. Καμμένος να κάνει πράξη αυτό που... αποφεύγει: να διακηρύξει εμπράκτως τη διαφωνία του με την κυβέρνηση (σ.σ.: την οποία ο ίδιος στηρίζει) και ν' αποφασίσει εάν και πότε θα αποχωρήσει από αυτήν.

Αν ισχύουν δε οι πληροφορίες που μεταδίδονται από την πΓΔΜ ότι ο Ζάεφ βρήκε τους βουλευτές που χρειάζεται για τη συνταγματική αναθεώρηση και δεν θα πάει σε εκλογές, είναι πολύ πιθανό οι εξελίξεις να έρχονται πιο γρήγορα απ' ό, τι περίμεναν οι συγκυβερνήτες.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Και να δικαιολογείται ίσως κατ' αυτόν τον τρόπο η σπουδή Καμμένου να παρουσιάσει «εναλλακτικό σχέδιο» στις ΗΠΑ, εκθέτοντας όχι τον εαυτό του ή τον πρωθυπουργό, αλλά την ίδια τη χώρα.

Send this to a friend