Αθήνα

28 oC

αίθριος καιρός

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Η απάντηση της Αθήνας στην Τουρκία: Ψυχραιμία, αποφασιστικότητα και υπεράσπισης κυριαρχίας – Τους αρχηγούς ενημερώνει ο Μητσοτάκης

STIGMA

Στην πράξη

Η παρουσία Μητσοτάκη στη ΔΕΘ ήταν η αναμενόμενη. Ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε μετρημένος, μεθοδικός, με στοχοθεσία για την πολιτική του, αλλά πράγματι έλειψε η έκπληξη.

Δείτε επίσης

Τα άμεσα μέτρα Μητσοτάκη για τη στήριξη της μεσαίας τάξης – Για «αναπτυξιακό πακέτο» μιλά η κυβέρνηση
Θρίλερ το Brexit: Παραιτείται ο πρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων Τζον Μπέρκοου

Το στοιχείο του αιφνιδιασμού, το οποίο είχε αξιοποιήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη μείωση του ΕΝΦΙΑ στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης και την κατάργηση των capital controls.

Κάπως έτσι, το αφήγημα της κυβέρνησης είναι πολύ συγκεκριμένο: ανάπτυξη με μείωση φόρων και επενδύσεις. Είναι ένα «καλούπι» από το οποίο δεν θέλει να ξεφύγει ο κ. Μητσοτάκης η κυβέρνησή του.

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο απέφυγε την πόλωση, κάνοντας ελάχιστες αναφορές στον ΣΥΡΙΖΑ, αφού η επιτυχία του σχεδίου του και η βελτίωση του οικονομικού κλίματος είναι στοιχεία που δεν… σηκώνουν κριτική από την αντιπολίτευση.

Από τη στιγμή, μάλιστα, που ο μήνας του μέλιτος δεν έχει τελειώσει για την κυβέρνηση, ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει κανένα λόγο να παίξει… επίθεση.

Τουναντίον, το γεγονός ότι τηρεί αυτό που είπε προεκλογικά – ότι, δηλαδή, υλοποιεί μόνο αυτά που μπορεί να κάνει – και αποφεύγει τα μεγάλα λόγια είναι, αν μη τι άλλο, ένα καλό δείγμα. Κι όπως σωστά είπε, θα κριθεί στην πράξη. Και στην επόμενη ΔΕΘ, βεβαίως, με το 12μηνο πλάνο που παρουσίασε.

Ο στόχος της Τουρκίας και η σιωπή
Ο εφησυχασμός και η χαλαρότητα, ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την εξάπλωση του Κορωνοϊού!
«Ιστορική» η Συμφωνία… πρόκληση για το μέλλον της Ευρώπης
Ποιος κορονοϊός; Μόνο ο Παπανδρέου φορούσε μάσκα στη Βουλή
«Δε βαριέσαι, αδελφέ»…
Λαϊκή απαίτηση η πλήρης και μέχρι τέλους διερεύνηση των καταγγελιών για παρακρατικό, παραδικαστικό κύκλωμα