Αθήνα

17 oC

σποραδικές νεφώσεις

Περιττές συγκρίσεις

Η είδηση είναι από αυτές που περνούν στα ψιλά, αλλά όταν τη συνειδητοποιήσεις και την επεξεργαστείς δεν μπορείς να μείνεις αδιάφορος: υφυπουργός παραιτήθηκε επειδή... καθυστέρησε να πάει στη Βουλή και να απαντήσει σε ερώτηση βουλευτή της αντιπολίτευσης!

Γράφει ο Αιμίλιος Περδικάρης

Μάλιστα, ανακοίνωσε την παραίτησή του από το βήμα της Βουλής - όπου έφτασε καθυστερημένος - και στη συνέχεια αποχώρησε, με τους συναδέλφους του να τον παροτρύνουν να το ξανασκεφτεί και να μη φύγει. «Είναι προνόμιό μου», είπε, «να απαντώ στις ερωτήσεις». Όχι υποχρέωσή του.

Οι συγκρίσεις περιττές. Ας μη γίνεται συζήτηση καλύτερα, για μια Βουλή που το θέαμα που παρουσιάζει είναι απλώς θλιβερό. Βουλευτές παρόντες μόνο για ψηφοφορίες και μπιζάρισμα αρχηγών, υπουργοί που σνομπάρουν τον κοινοβουλευτικό έλεγχο και το κουδούνι για τη λήξη της συνεδρίασης ακούγεται λίγα λεπτά μετά την έναρξή της.

Όσο για την περιβόητη ευθιξία; Μοιάζει με ανέκδοτο, όταν την ατζέντα των ημερών μονοπωλεί το παράδοξο ενός κυβερνητικού εταίρου που διαφωνεί με κεντρική επιλογή της κυβέρνησης στην οποία συμμετέχει και ταυτόχρονα δηλώνει εμφατικά ότι συνεχίζει να τη στηρίζει!

Κατά τα λοιπά, εμείς διδάξαμε δημοκρατία και πολιτισμό στους άλλους. Ή όχι;

Send this to a friend