Αθήνα

25 oC

αίθριος καιρός

Πρωταθλητές στους φόρους; Αλίμονο...

Ε, όχι λοιπόν. Αυτό είναι πρόκληση! Δεν περιμέναμε δα και τον ΟΟΣΑ να μας πει ότι η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια στους φόρους…

Ε, όχι λοιπόν. Αυτό είναι πρόκληση! Δεν περιμέναμε δα και τον ΟΟΣΑ να μας πει ότι η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια στους φόρους…

ΓΡΑΦΕΙ Ο Αιμίλιος Περδικάρης

Τι μας λέει - χοντρικά - ο Οργανισμός; Ότι για κάθε 10 ευρώ που βγάζει καθένας μας, τα 4 πηγαίνουν σε φόρους. Ενώ το 2010, πριν τα μνημόνια, πήγαιναν σε φόρους τα 3. Τα στοιχεία, βεβαίως, αφορούν τους άμεσους φόρους. Γιατί αν μιλάμε για τους έμμεσους, ας μην το συζητήσουμε καλύτερα!

Κι όμως, στην προεκλογική περίοδο που έχει ξεκινήσει με πρωτοβουλία κιόλας του πρωθυπουργού, όσο κι αν ο Αλέξης Τσίπρας το διαψεύδει, δεν γίνεται κουβέντα για τους φόρους. Για τους φόρους που αύξησε αυτή η κυβέρνηση και δημιούργησε έτσι το υπερπλεόνασμα, από το οποίο δίνει τώρα επιδόματα κι άλλες παροχές.

Κουβέντα δεν γίνεται, επίσης, για τις μειώσεις φόρων. Ακόμη κι η περιβόητη μείωση του φόρου επιχειρήσεων και του φόρου μερισμάτων έμειναν, πρακτικά, στα χαρτιά. Τουναντίον, η μείωση του αφορολόγητου ορίου το 2020 καραδοκεί, καθώς οι συντάξεις εξασφαλίστηκαν, αλλά τούτο όχι.

Δεν χρειαζόμαστε λοιπόν τον ΟΟΣΑ για να μας πει αυτό που ζούμε τόσα χρόνια. Αλίμονο, όπως θα' λεγε κι ο ίδιος ο Τσίπρας.

Send this to a friend