• Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου
  • 09:06

Αθήνα

5 oC

ελαφρές νεφώσεις

Προτιμώ τα παραμύθια της Χαλιμάς από του Αλέξη

Πρέπει, να ομολογήσω ότι περίμενα κάτι πειστικότερο, κάτι θεαματικότερο, κάτι τολμηρότερο πολιτικά από τον Αλέξη Τσίπρα. Κάτι πιο μαγευτικό, σαν κι αυτό που, κοίταζε την κάμερα με το θάρρος της άγνοιας και έλεγε προεκλογικά «θα σχίζω τα μνημόνια σας».

Γράφει ο Ανδρέας Κωνσταντάτος

Τώρα η μαγεία χάθηκε και δεν φταίνε οι καμπάνες των εκκλησιών στην Ιθάκη που κτυπούσαν πένθιμα, δεν φταίει η γλώσσα του σώματος του πρωθυπουργού που έγερνε δεξιά στην κάμερα , ούτε ότι διάβαζε από το «auto cue» προσεχτικά μην κάνει λάθος σε κείμενο γεμάτο βερμπαλισμούς και ανοησίες, ούτε καν η μύγα, που κάθισε κάποια στιγμή στο λευκό πουκάμισο του.

Φταίει ότι δεν τόλμησε για άλλη μια φορά να πει την αλήθεια ,να ζητήσει μια συγνώμη που πήρε από τις τσέπες των Ελλήνων 15 δισεκατομμύρια ευρώ, που μετέτρεψε το 62% του ελληνικού λαού μέσα σε 17 ώρες διαπραγμάτευσης σε μνημόνιο. Φταίει που αναλώθηκε πάλι σε ψεύτικα λόγια και κρύφτηκε πίσω από μισές αλήθειες .

Γιατί μισή αλήθεια είναι ότι φταίνε για τα μνημόνια οι προηγούμενοι .Εκείνοι πήραν δημόσιο έλλειμμα 36 δισεκατομμύρια ευρώ ,εκείνος πήρε πλεόνασμα και το δείκτη στην ανάπτυξη και πάλι σε μνημόνιο κατέφυγε , με βαρύ τίμημα για τη χώρα, που υπολογίζεται στα 200 δισεκατομμύρια.

Γιατί μισή αλήθεια είναι πως τραπεζίτες έγιναν πρωθυπουργοί, η άλλη μισή είναι πως και ανίκανοι και αγράμματοι έγιναν πρωθυπουργοί και αυτό κόστισε περισσότερο στη χώρα.

Γιατί μισή αλήθεια είναι ότι η χώρα «λυτρώνεται» αφού παραμένει δέσμια των δανειστών με την ψήφο του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ. Για 99 χρόνια η δημόσια περιουσία μας στον έλεγχο των ξένων , για σαράντα χρόνια επιβολή λιτότητας και επώδυνα μέτρα ύψους 5,5 δισεκατομμυρίων ευρώ για τους πιο φτωχούς Έλληνες τα επόμενα δυο χρόνια .Αυτό δεν είναι λύτρωση είναι βασανιστήριο Αλέξη.

Όταν δε έφτασε η στιγμή να διαβάσει από το κείμενο του πως θα κτυπήσει το μεγάλο πλούτο και τη διαπλοκή των καναλιών , γέλασε κάθε παρδαλό κατσίκι στην Ιθάκη και στην απέναντι Κεφαλονιά .

Το περίεργο είναι ότι θυμήθηκε αυτά τα ζητήματα ύστερα από τέσσερα χρόνια στην εξουσία και δίπλα στα ... βοσκοτόπια του Καλογρίτσα.
Το να φεύγει ο πρωθυπουργός με ελικόπτερο από τη βίλα που περνά τις διακοπές του και ανήκει σε επιχειρηματία , που ειδικεύεται στην εμφύτευση μαλλιών στο Σούνιο , την οποία άλλοι έχουν νοικιάσει γι αυτόν -για τρεις μήνες παρακαλώ- και να πηγαίνει στο νησί , όπου ο Καλογρίτσας έβαλε χωράφια ενέχυρο για να πάρει τηλεοπτική άδεια ,με τις ευχές της κυβέρνησης και να μιλά κατά του μεγάλου πλούτου και της διαπλοκής ,νομίζω πως αποτελεί μια χοντροειδέστατη πολιτική γκάφα και θα πρέπει να απολυθούν οι σύμβουλοι του .

Η εντύπωση που αποκόμισα είναι ότι ο Αλέξης Τσίπρας στέγνωσε από επιχειρήματα . Το δόγμα «φταίνε οι άλλοι και όχι εγώ» είναι καλό για την πρώτη χρονιά ,όταν το επαναλαμβάνεις κουράζεις το κοινό σου . Γι αυτό και κατέφυγε πάλι στο διχαστικό λόγο .
Με αυτόν πήρε την εξουσία με αυτόν θα επιχειρήσει να κλείσει την ψαλίδα με τη ΝΔ . Δεν είναι πολιτικά ξεγραμμένος ,ο Αλέξης Τσίπρας, αλλά ως πρωθυπουργός έδειξε πως βρίσκεται προς το τέλος του.

Όλα τα άλλα που είπε, ήταν καλά για παραμύθια, άλλα εγώ προτιμώ εκείνα της Χαλιμάς, από του Αλέξη.

 

Φωτογραφία: Eurokinissi

Send this to a friend