• Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου
  • 06:05

Αθήνα

5 oC

ελαφρές νεφώσεις

Ψηφίζουν «στα τέσσερα»

Ο Αλέξης Τσίπρας, ο Πάνος Καμμένος και οι βουλευτές τους αυτή τη βδομάδα παραδίδονται με δουλικότητα στην τρόικα, για να παραμείνουν λίγους μήνες ακόμα στην εξουσία και θα ψηφίσουν:

Γράφει ο Ανδρέας Κωνσταντάτος

Μετά την ενεχυρίαση της δημόσιας περιουσίας για 99 χρόνια στην τρόικα, να μπαίνει το υπερταμείο εγγυητής, κάθε φορά που το δημόσιο δεν μπορεί να αποπληρώσει μια δόση. Με λίγα λόγια όταν το δημόσιο βρίσκεται σε δυσκολία , θα παρεμβαίνει το υπερταμείο, το οποίο ελέγχεται από τους δανειστές, - τον ESM- θα ξεπουλά δημόσια περιουσία, έως του ποσού των 25 δισεκατομμυρίων και θα πληρώνεται τη δόση. Ούτε η Αργεντινή δεν έφτασε σε αυτή την ταπεινωτική θέση, ούτε η Βενεζουέλα.

Επιβεβαίωση της μείωσης των συντάξεων, (οι δανειστές έχουν ζητήσει έως τώρα τουλάχιστον δυο φορές από τους ίδιους βουλευτές, να ψηφίσουν την πολιτική των περικοπών και πάμε για τρίτη). Προφανώς εδώ λειτουργεί, ότι η επανάληψη είναι μήτηρ μαθήσεως ...

Την αύξηση του ΕΝΦΙΑ σε ένα εκατομμύριο φορολογούμενους, πολλοί από τους οποίους διαμένουν σε λαϊκές γειτονιές .
Την αύξηση του αφορολόγητου που θα πλήξει κυρίως τους χαμηλόμισθους, τους εργαζόμενους με ελαστικές μορφές εργασίας και τους συνταξιούχους.

Επαναφέρω αυτά τα σκληρότατα μέτρα, γιατί πιστεύω, αφενός ότι στοχεύουν απολύτως τις πιο φτωχές και αδύναμες οικονομικά ομάδες του πληθυσμού μας, αφετέρου γιατί δείχνουν την πρωτοφανή υποχωρητικότητα που διακατέχει πρωθυπουργό, υπουργούς και βουλευτές των δυο κομμάτων, που αποδέχονται να δεσμεύσουν τη δημόσια περιουσία μας, με αυτό τον αντεθνικό τρόπο.

Οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις απέρριψαν αντίστοιχες προτάσεις για τη δημιουργία υπερταμείου.

Η αυτοαποκαλούμενη αριστερή και φιλολαϊκή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, τις αποδέχτηκε πλήρως πριν λίγες μέρες, μέσα σε λίγες ώρες, χωρίς καμία διαπραγμάτευση τις νέες αρμοδιότητες του ταμείου.

Και κανείς σήμερα δεν βγαίνει να μιλήσει για κυβέρνηση « γερμανοτσολιάδων», για κυβέρνηση «προδοτών» και «ξεπουλημένων», για κυβέρνηση που πρέπει να «κάτσει στο σκαμνί του ειδικού δικαστηρίου».

Κανείς δεν βγαίνει να διχάσει τον ελληνικό λαό σε προδότες και πατριώτες, σε εγκληματίες και σωτήρες.

Και καλά κάνουν. Η Ελλάδα πλήρωσε ακριβά, τόσο ακριβά, όσο και τη χρεοκοπία της, τη διχαστική πολιτική του Αλέξη Τσίπρα και του Πάνου Καμμένου. Μας κόστισαν πάνω από εκατό δισεκατομμύρια και μας έφεραν ένα μνημόνιο που θα λήξει το 2022.

Αυτή η πολιτική του διχασμού της περιόδου 2012 -15 ήταν και παραμένει πολιτική των άκρων, πολιτική των αδυνάτων και των ανίκανων.

Αυτό αποδεικνύεται σήμερα, που όλοι μαζί «σύντροφοι» και μη, «στα τέσσερα» ψηφίζουν τα μέτρα που εκείνη την περίοδο, κραύγαζαν πως είναι καταστροφικά, προδοτικά και αντεθνικά.

Send this to a friend