Αθήνα

24 oC

αίθριος καιρός

«Πτυχίο» Τσίπρα από τη Λατινική Αμερική

Ο πρωθυπουργός, υποδεχόμενος με ενθουσιασμό τον πρόεδρο της Βολιβίας κ. Μοράλες, δήλωσε πως «παίρνουμε μαθήματα από τη Λατινική Αμερική». Ουδέν αληθέστερον αυτού.

Ο πρωθυπουργός, υποδεχόμενος με ενθουσιασμό τον πρόεδρο της Βολιβίας κ. Μοράλες, δήλωσε πως «παίρνουμε μαθήματα από τη Λατινική Αμερική». Ουδέν αληθέστερον αυτού.

ΓΡΑΦΕΙ Ο Ανδρέας Κωνσταντάτος

Μαγεύτηκε από το κομμουνιστικό καθεστώς της Κούβας όταν την επισκέφτηκε, ερωτεύτηκε τον Μαδούρο και το στυλ της «Δημοκρατίας» του, έκανε δουλειές μαζί του και εξακολουθεί να διατηρεί ισχυρούς δεσμούς με το δικτατορικό καθεστώς, όπως έδειξε και το τελευταίο περιστατικό με την πτήση του αεροσκάφους της Βενεζουέλας στη χώρα μας και τώρα δηλώνει οπαδός του Μοράλες.

Ο κ. Μοράλες είναι ένας επιτυχημένος ηγέτης για τη χώρα του, τη Βολιβία, έφερε τους αυτόχθονες στην εξουσία, τους έδωσε δικαιώματα, έφερε ανάπτυξη στην οικονομία, γι αυτό και χαίρει εκτίμησης και τον υπερψηφίζουν κάθε φορά.

Βεβαίως, πρέπει να ξεκαθαρίσουμε πως η έννοια της δημοκρατίας, της ισότητας και της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Λατινική Αμερική, δεν έχει σχέση με όσα θεσμοθετημένα ισχύουν στην Ευρώπη, γι΄ αυτό άλλωστε  ο κ. Μοράλες, όπως και ο κ. Τσίπρας στηρίζουν από κοινού, το δικτατορικό καθεστώς Μαδούρο στη Βενεζουέλα, που αφήνει εκδικητικά πεινασμένους τους κατοίκους αυτής της χώρας…

Γράφω για όλα αυτά γιατί, νομίζω, πως για πρώτη φορά ο πρωθυπουργός, λέει την αλήθεια και ξαφνιάστηκα. Όντως παίρνει μαθήματα από το στυλ διακυβέρνησης των δημοκρατιών της Λατινικής Αμερικής. Εκεί που εύκολα μιλούν για αγώνες «κοινωνικής δικαιοσύνης, δημοκρατίας, ισότητας, αξιοπρέπειας» αλλά τα περισσότερα καθεστώτα παραμένουν αυταρχικά, διεφθαρμένα και πνιγμένα στα ψευδή.

Και εδώ ο κ. Τσίπρας δηλώνει ότι αγωνίζεται για τη Δημοκρατία, την κοινωνική Δικαιοσύνη, την αξιοπρέπεια και την ισότητα, απέναντι στην «ελίτ» αλλά με τη… λατινοαμερικάνικη μέθοδο.

-Ενισχύει το πελατειακό κράτος με το διορισμό δεκάδων χιλιάδων «ημέτερων» στο δημόσιο και οδηγεί, όσους δεν μπορούν να βρουν αξιοπρεπή εργασία, στο εξωτερικό.

- Καταπιέζει με ληστρική φορολογία σε όλα τα κοινωνικά στρώματα. Οι φτωχοί Έλληνες πληρώνουν, τη δεύτερη ακριβότερη βενζίνα στην Ευρώπη και τους υψηλότερους έμμεσους φόρους.

-Με παραδικαστικό κύκλωμα παρεμβαίνει  στη Δικαιοσύνη, ώστε «δυο- τρεις πολιτικοί αντίπαλοι να πάνε φυλακή για να κερδίσουμε τις εκλογές».

-Με περιστολή ελευθεριών, προχωρά σε προληπτικές συλλήψεις πολιτών και όσων αντιδρούν στη Μακεδονία για τη συμφωνία των Πρεσπών.

-Με χατίρια σε μεγαλοεπιχειρηματίες, που μπαινοβγαίνουν από τη πίσω πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου «αντιτίθεται» στην «ελίτ» της χώρας και στη νέα διαπλοκή.

-Με την πολιτική ηθική, της άπραχτής, της αποστασίας και της εξαγοράς βουλευτών, με πολιτικά ανταλλάγματα, παραμένει στην εξουσία.

Γι αυτό σήμερα ο πρωθυπουργός έχει δίκιο. Τα μαθήματα από τη Λατινική Αμερική απέδωσαν. Αποφοίτησε, πήρε πτυχίο.

Send this to a friend