• Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου
  • 02:55

Αθήνα

3 oC

ελαφρές νεφώσεις

Η Ράνια δείχνει το δρόμο

Με την επιβράβευση από τον Αλέξη Τσίπρα της κας Ράνιας Αντωνοπούλου, την οποία διόρισε στη θέση του μόνιμου αντιπροσώπου της Ελλάδας στον ΟΟΣΑ και την παροχή από το υπουργείο Οικονομικών του ποσού των 13.221,06 ευρώ για τα έξοδα μετεγκατάστασής της στο Παρίσι, νομίζω πως ενισχύθηκε το επιχείρημα περί ηθικής της Αριστεράς.

Γράφει ο Ανδρέας Κωνσταντάτος

Η κα Ράνια, κάτοικος Νέας Υόρκης, υπήρξε αναπληρωτής υπουργός Εργασίας και εξαναγκάστηκε σε παραίτηση πριν από μερικούς μήνες γιατί αποκαλύφθηκε ότι λάμβανε 12.000 ευρώ ετησίως, ως επίδομα ενοικίου, σε μια χρεοκοπημένη χώρα αν και ιδιαίτερα ευκατάστατη η ίδια.

Τώρα ο πρωθυπουργός τής ανέθεσε μια θέση ιδιαίτερα σημαντική με υψηλές αποδοχές -μισθό και έξοδα παράστασης πρέσβη κοντά στα 7.500 ευρώ και διαμέρισμα στο κέντρο του Παρισιού- και φυσικά τα έξοδα μετεγκατάστασής της.

Απέδειξε ότι κανείς δεν πάει χαμένος, ακόμα κι αν τον έχει κάνει «ρόμπα», κατά το κοινώς λεγόμενο, ακόμα κι αν προκάλεσε μίνι κυβερνητική κρίση, αρκεί να είναι «δικός μας».

Βεβαίως, η κα Αντωνοπούλου και ο σύζυγός της κ. Παπαδημητρίου, είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση για τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά αυτή η υποκριτική λογική της αριστεράς του ΣΥΡΙΖΑ «σε διώχνω για μάτια του κόσμου και σε επιβραβεύω με καλύτερη θέση στο Παρίσι» και η τακτοποίηση των «δικών μας» σε καλοπληρωμένες θέσεις στο εξωτερικό και στο εσωτερικό, με κάθε θυσία αποτελεί την επιτομή μιας παλαιοκομματικής παρακμιακής τακτικής που τουλάχιστον οι νέοι Έλληνες και εκείνοι κυρίως που αναγκάστηκαν να φύγουν στο εξωτερικό θέλουν να ξεχάσουν.

Ο ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα, όμως, ήρθε για να μείνει και για να μείνει θα πρέπει να καταλάβει καίριες κυβερνητικές θέσεις, όπως των πενταετούς θητείας γραμματέων υπουργείων, με τα «δικά του παιδιά», να δημιουργήσει «στεγανά» στη Δικαιοσύνη -δεν είναι τυχαίο ότι η πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου, έγινε άτυπη σύμβουλος του πρωθυπουργού- να ενισχύσει τις σχέσεις του με τους μεγαλοεπιχειρηματίες της χώρας, να κτίσει νέο δίκτυο διαπλοκής.

Πως αλλιώς θα έπαιρνε απάντηση το... εναγώνιο ερώτημα της πρωθυπουργικής συζύγου, για το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει την κυβέρνηση και δεν έχει και την εξουσία;

Send this to a friend