• Σάββατο, 19 Ιανουαρίου
  • 14:07

Αθήνα

5 oC

ελαφρές νεφώσεις

Ραντεβού... τον Αύγουστο

Δεν είναι πλέον σενάριο. Είναι μια πραγματικότητα. Ο Πάνος Καμμένος είπε πως όχι μόνο δεν θα ψηφίσει - όπως αναμενόταν - τη συμφωνία για το Σκοπιανό, αλλά επιπλέον θα διαγράψει όποιον βουλευτή των ΑΝΕΛ το κάνει (σ.σ.: πληροφορίες φέρουν 2-3 εξ αυτών να το σκέπτονται και κάποιους να το έχουν αποφασίσει).

Γράφει ο Αιμίλιος Περδικάρης

Η (συγ)κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ βρίσκεται συνεπώς αντιμέτωπη με μια νέα πραγματικότητα. Θα πρέπει και οι δύο να απαντήσουν πειστικά πώς είναι δυνατόν να συνεχιστεί η συμβίωσή τους στην εξουσία από τη στιγμή που διαφωνούν σε ένα τόσο κομβικό ζήτημα.

Δύο τινά συμβαίνουν εδώ: ή ο Καμμένος μιλά εκ του ασφαλούς, όπως υπαινίχθηκε ο ίδιος στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε νωρίτερα, ελπίζοντας σε ναυάγιο στην πΓΔΜ, το οποίο είναι και εξαιρετικά πιθανό, λόγω της στάσης της αντιπολίτευσης.

Ή ο υπουργός Άμυνας μιλά ξανά εκ του ασφαλούς, γνωρίζοντας ότι το φθινόπωρο, όταν θα έλθει η συμφωνία στη Βουλή - εφόσον έχει περάσει από την πΓΔΜ και έχουν εκπληρωθεί οι όροι που θα προβλέπει - η κυβέρνηση μπορεί να είναι άλλη. Να έχουν προκηρυχθεί, δηλαδή, εκλογές.

Σε ανύποπτο χρόνο, άλλωστε, έχει πει και επαναλαμβάνει διαρκώς ότι ο βίος αυτής της (συγ)κυβέρνησης θα τελευτήσει όταν θα έχει εκπληρωθεί η έξοδος από τα μνημόνια. Δηλαδή, τον Αύγουστο...

Send this to a friend